Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Eγκαινιάζουν" τοίχους!

Ο Κ. Λαλιώτης εγκαινιάζει την ημιτελή Μονή Λαζαριστών

Το ημιτελές (!) κτίριο της Μονής Λαζαριστών εγκαινιάζει την Κυριακή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. Το πολιτιστικό κέντρο που θα στεγάσει η Μονή Λαζαριστών αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 5,5 δισ. Στη συνέχεια το έργο ανέβηκε και άλλο 1,6 δισ., προχώρησε στα 7,5 δισ., για να εκτιναχτεί ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 9,5 δισ. και χωρίς να έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Χρειάζονται σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς άλλα 2 δισ., τα οποία ο "Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" δε διαθέτει.Κανένας σχεδόν από τους χώρους της Μονής - εκτός από το παλιό κτίσμα - δεν μπορεί να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, το θέατρο, η δραματική σχολή, καθώς και το μικρό θέατρο, που είναι ακόμη γιαπί.

"Δεν ξέρω τελικά τι εγκαινιάζει ο κ. Λαλιώτης", είπε χτες σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η αντινομάρχης Πολιτισμού, Χρ. Αράπογλου.Γιατί όχι μόνο δεν είναι έτοιμο από άποψη εργασιών και εξοπλισμού το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και δεν μπορεί να δοθεί άδεια λειτουργίας λόγω σοβαρών ελλείψεων υποδομής. Επίσης το υπόγειο πάρκινγκ, έργο απολύτως απαραίτητο καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν οι ελάχιστοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, είναι αδύνατο να λειτουργήσει. "Μόνο για τον εξοπλισμό του θεάτρου απαιτείται 1 δισ.", δηλώνουν οι αρχικοί μελετητές του έργου, που ακόμη υποστηρίζουν ότι ο γενικός μάνατζερ της "Πολιτιστικής" και η εταιρία που ανέλαβε την εργολαβία "παραμόρφωσαν την τελική μελέτη".

Να σημειωθεί ότι πέρα από το ημιτελές θέατρο της Μονής Λαζαριστών και το θέατρο της ΕΜΣ συνεχίζει να έχει σοβαρότατες ελλείψεις στις υποδομές του.Ετσι παραμένει άγνωστο πού θα παρουσιαστούν τελικά οι παραστάσεις του 6ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Θεάτρου, που αρχίζει στις 23 του Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη.

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ