Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στον Λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο, αναφέρεται αυτήν την εβδομάδα η

Αιώνας κινηματογράφου

Στον λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο, αναφέρεται αυτήν την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου "Ο αιώνας του κινηματογράφου". Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Νέλσον Περέιρα Ντος Σάντος είναι ο ξεναγός του γοητευτικού κόσμου του λατινοαμαρικάνικου σινεμά. Από το Μεξικό και την Κούβα μέχρι την Αργεντινή, τη Βραζιλία και τη Χιλή, ένας κόσμος που, όπως καταγράφηκε στο σελιλόιντ, χαρακτηρίζεται για το πάθος του και τις κοινωνικές αντιπαλότητες. Από τα μελοδράματα και τις κοινωνικές περιπέτειες των πρώτων χρόνων, η κάμερα περνά στο Τσίνεμα - Νόβο της δεκαετίας του '60, φτάνοντας μέχρι τον πολιτικό κινηματογράφο του σήμερα. (Κυριακή ΕΤ - 2 23.30)

Τα πουλιά στη Βιστονίδα

Στην όμορφη λίμνη της Βιστονίδας, στα σύνορα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, ταξιδεύει ο φακός της οικολογικής σειράς ντοκιμαντέρ "Οι μέρες της Αλκυόνας". Στη Βιστονίδα βρίσκουν καταφύγιο δεκάδες είδη πουλιών. Οι μελετητές έχουν παρατηρήσει περισσότερα από 120 είδη πουλιών να ξεχειμωνιάζουν στους βιότοπους της Βιστονίδας. Ο μεγάλος αυτός αριθμός πουλιών, μαζί με τα πουλιά που φωλιάζουν την άνοιξη, έκαναν τη λίμνη υδροβιότοπο διεθνούς σπουδαιότητας. Για το λόγο αυτό η λίμνη προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ, που σκοπό έχει να διαφυλάξει αυτούς τους υδροβιότοπους ως χώρους διαμονής των υδρόβιων πουλιών. (Τρίτη ΕΤ - 1 12.50)

Με... υγεία

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση, επικεντρώνεται η εκπομπή "Με.. υγεία". Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα αίτια που οδηγούν στη στειρότητα και στις περιπτώσεις που μπορούν ν' αντιμετωπιστούν με εξωσωματική γονιμοποίηση, δίνει ο γυναικολόγος - μαιευτήρας διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάρης Μασούρας. Στο στούντιο φιλοξενούνται δύο οικογένειες με τα παιδιά τους, τα οποία γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση. Μιλούν για την εμπειρία τους και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στα νέα ζευγάρια. Την εκπομπή παρουσιάζει η Εύα Ντελιδάκη. (Πέμπτη ΕΤ - 1 10.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ