Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για τη σωτηρία ΔΕΗ - ασφαλιστικού

Στην απεργία της Πέμπτης και σε συγκέντρωση στις 10.30π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, καλεί η Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία,που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη,καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού,η οποία παρά την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ πραγματοποιεί συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας, στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης, Χαλκοκονδύλη 30.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία καλεί επίσης τους εργαζόμενους να ενισχύσουν και να πλαισιώσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι "το κομμάτιασμα της επιχείρησης, η μείωση της ηλεκτροπαραγωγής(κλείσιμο μονάδων, περιορισμοί στην ανάπτυξη νέων... ) και η εκχώρηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων μέσα από θυγατρικές και εργολαβίες, θα οδηγήσουν σε χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, ανατροπή κεκτημένων, απώλεια θέσεων εργασίας".

Τονίζεται, επίσης, ότι η "κυβέρνηση μαζί με τις πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις ΔΕΚΟ μεθοδεύουν την ενοποίηση των ταμείων. Δεν πειράζουν αυτούς που λήστευσαν τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης, επιδιώκουν με διάφορες αλχημείες να μοιράσουν τη φτώχεια στις ασφαλιστικές παροχές ανάμεσα στους εργαζόμενους".

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση τονίζει ότι "η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ προτείνει μικροβελτιώσεις στους τρόπους, τη μεθοδολογία και τους ρυθμούς της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, χωρίς να θίγει την ουσία της. Κινείται στη λογική της συναίνεσης και της αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής, παρότι γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειές της απέναντι στους εργαζόμενους, την εθνική οικονομία και τους καταναλωτές".

Τέλος, υπογραμμίζει ότι "στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να είναι ο συνεχής αγώνας για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας" και ότι πρέπει "να αλλάξει γραμμή πλεύσης σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση" και κλιμάκωση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ