Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Επίκειται αστυνομική επέμβαση

Με εντολή Ρωμαίου στέλνονται αστυνομικοί απ' όλη τη χώρα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της TVX GOLD, με οδηγίες ακόμα και για συλλήψεις παιδιών!

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία των εγκαταστάσεων μονάδας χρυσού στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από προφορική διαταγή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Ρωμαίου, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της χώρας στέλνουν το απαραίτητο προσωπικό για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής. Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να συγκεντρωθούν στο νομό 900 αστυνομικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν στην περιοχή για 40 μέρες.

"Εργο" τους θα είναι η... συμμόρφωση των κατοίκων στις επιταγές της πολυεθνικής TVX GOLD και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρήσουν διά... ροπάλου την υλοποίηση της δεύτερης φάσης των έργων για τη λειτουργία της μονάδας χρυσού της πολυεθνικής TVX GOLD. Αλλωστε στις 23 Νοεμβρίου θα δικαστούν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ολυμπιάδας και 24 κάτοικοι που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν μέσα στα δυο τελευταία χρόνια.

Οι "εγκέφαλοι" της επέμβασης δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Σύμφωνα με μια πληροφορία ,όταν εντοπίζουν παιδιά ανάμεσα στους διαδηλωτές θα τα απομονώνουν και στη συνέχεια θα τα συλλαμβάνουν για να ασκηθούν σε βάρος των γονιών τους μηνύσεις για παράλειψη επιμέλειας ανηλίκου και έκθεσή του σε κίνδυνο...

Η διαδικασία της καταστολής αποφασίστηκε από την κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων που η ίδια έχει αναλάβει έναντι της πολυεθνικής εταιρίας, για ίδρυση μονάδας χρυσού στην ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού κόλπου. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη σύμβαση, με την οποία παραχωρήθηκαν στην πολυεθνική τα μεταλλεία Κασσάνδρας αντί 11 δισ. δραχμών. Σύμφωνα με στοιχεία μελετητών, η TVX GOLD θα κερδίσει από αυτή την επένδυση 500 δισ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεταλλεία πουλήθηκαν χωρίς να γίνει καμία μελέτη εκτίμησης των εγκαταστάσεων, των εκτάσεων και των κοιτασμάτων. Επίσης, η εταιρία δεν έχει καταλήξει ακόμη στη μέθοδο της παραγωγικής διαδικασίας και δεν έχει εκπονήσει μελέτη σκοπιμότητας.

Η αστυνομική κινητοποίηση ολοκληρώνεται παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής προς τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου, ο οποίος την περασμένη βδομάδα πραγματοποίησε σχετικό διάβημα στον τοπικό αστυνομικό διευθυντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ