Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΡΗΝΗ,μέλους του ΚΚΕ από την Ελούντα Λασηθίου, που πέθανε πρόσφατα, ο συγχωριανός, συναγωνιστής και σύντροφός του Μανόλης Ζερβός πρόσφερε 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αγίου Νικολάου.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ,λοχαγού του ΔΣΕ, του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΑΚΑ,ταξιάρχου του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του ΔΣΕ, η οικογένεια Νικολάου Μανάκα από τα Τρίκαλα πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη" 3.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 18 Σεπτέμβρη 1997, σε τροχαίο δυστύχημα, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 87 χρόνων ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ.Γεννήθηκε στην Αμφίκλεια Δωρίδας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στη Ρούμελη και αργότερα στην Αθήνα, συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες. Τα τελευταία χρόνια ανατύπωνε, με δικά του έξοδα, μικρά άρθρα ιστορικού και οικονομικού περιεχόμενου από το "Ριζοσπάστη", καθώς και κλέφτικα ρουμελιώτικα τραγούδια και τα μοίραζε στα ΚΑΠΗ.

Στη μνήμη του συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου, 13.000 δρχ.

Οι φίλοι του από το ΚΑΠΗ Νέας Ζωής

* * *

Ο Δημήτριος Σιγάλας, μέλος της ΔΕ του Παραρτήματος Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα, στη μνήμη της μητέρας του, της αδελφής του, του θείου του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,επιτρόπου του ΔΣΕ και του συντρόφου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που πέθανε πρόσφατα.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΛΑΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Σεπτέμβρη 1997, οι αγωνιστές που πήραν μέρος στη σύσκεψη αντιστασιακών Ηλείας, που έγινε στον Πύργο, συγκέντρωσαν και πρόσφεραν στη ΝΕ Ηλείας 31.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ