Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 9 Σεπτέμβρη 1997, πέθανε σε ηλικία 91 χρόνων ο αγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ. Στην Κατοχή, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από το δικαστικό κλάδο και είχε σημαντική αντιστασιακή δράση. Μέλος του Παραρτήματος Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ήταν πάντα παρών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Τον διέκρινε η συνέπεια και η τιμιότητα.

Στη μνήμη του, τα μέλη του Παραρτήματος Περιστερίου πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μου ΘΟΔΩΡΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Πορφύρη), ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ Σ. ΜΑΝΤΗ,ΣΕΡΑΦΕΙΜ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΚΗ, προσφέρω στην ΚΟ Ευρυτανίας 20.000 δρχ.

Γιώργος Τσάμης (ΠΕΑΦΕ)

* * *

Στη μνήμη των στελεχών του ΚΚΕ ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ο Αθ. Κόλιας πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Λάμπης και η Δήμητρα Σκουραδάκη προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου, στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και το σοσιαλισμό.

* * *

Οι Κ. και Π. Σ πρόσφεραν 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη των αδελφών τους ΓΑΒΡΙΗΛ, ΕΛΕΝΗΣ και ΒΟΥΛΑΣ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος πάντα με το χαμόγελο στάθηκε δίπλα μας στα πρώτα δύσκολα βήματα της κομματικής και φοιτητικής μας ζωής στο Βουκουρέστι, προσφέρω 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Η μνήμη σου θα μας ακολουθεί πάντα καλέ μας σύντροφε.

Σάββας Σιδηρόπουλος, Θεσσαλονίκη

* * *

Ο Κώστας Βρυώνης από τα Λέικα Καλαμάτας, αντιστασιακός, προσφέρει 25.000 δρχ. στην ΚΝΕ, μέσω ΝΣ Μεσσηνίας, και 25.000 δρχ. για την Κούβα.

* * *

Στη μνήμη του φίλου, συναγωνιστή και συνεξόριστου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ, προσφέρω 5.000 δρχ. στην Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών και 5.000 δρχ. στο Κέντρο Μελέτης Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης.

Τάκης Χιουρέας, αντιστασιακός εκπαιδευτικός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ