Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ "Ρ" ΣΤΟ WEB
Νέες σελίδες

Οι χρήστες του Δικτύου με υπολογιστές χωρίς δυνατότητα γραφικών, οι χρήστες με προβλήματα όρασης που χρησιμοποιούν συστήματα αυτόματης ανάγνωσης και γενικότερα εκείνοι που για τον άλφα ή βήτα λόγο ενδιαφέρονται μόνο για το κείμενο των εκδόσεων της εφημερίδας, έχουν τώρα τρόπο να πάρουν το ζητούμενο από τον κόμβο του "Ρ". Μπορούν να επιλέξουν από την κεντρική σελίδα (http://www.rizospastis.gr) τον σύνδεσμο "Μόνο Κείμενο" (Text Only).

Σε αυτή τη νέα ειδική σελίδα (για όσους θέλουν κατευθείαν πρόσβαση η διεύθυνση της σελίδας είναι http://www.rizospastis.gr/textonly/textmain.html/), παρέχονται στον επισκέπτη του κόμβου αρκετές επιλογές.

Η "Χτεσινή Εκδοση" περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της έκδοσης της προηγούμενης ημέρας, ως ένα ενιαίο αρχείο. Η "Ιστορική Πορεία" περιλαμβάνει το αφιέρωμα στην ιστορία του "Ρ" από την ίδρυσή του ως τις μέρες μας, χωρίς τις φωτογραφίες. Στις "Πληροφορίες" υπάρχει η "ταυτότητα" της εφημερίδας, ενώ οι "Σύνδεσμοι" είναι οι παραπομπές σε διάφορες άλλες "σελίδες" του Δικτύου με ειδικό ενδιαφέρον.

Τέλος, για τους χρήστες οι οποίοι δε διαθέτουν ελληνικές γραμματοσειρές εγκατεστημένες στο σύστημά τους και δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να εγκαταστήσουν (π.χ. φοιτητές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού) υπάρχει η δυνατότητα να δουν το κείμενο της έκδοσης της προηγούμενης ημέρας σε μορφή "Greeklish". Τι είναι αυτό; Η αντιστοίχιση των ελληνικών χαρακτήρων με αγγλικούς, ένα "τρικ" που συνηθίζεται μεταξύ των... παλιών στο Δίκτυο. (Για παράδειγμα, το "Χτεσινή Εκδοση" γράφεται ως "Xtesinh Ekdosh"). Αντιαισθητικό, ίσως, αλλά χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις...

Η στήλη "Κόκκινο Δίκτυο" θα συνεχίσει, φυσικά, να ενημερώνει έγκαιρα για τις αλλαγές και προσθήκες νέων σελίδων στον κόμβο του "Ρ". Για ακόμα πιο έγκαιρη ενημέρωση μπορεί κανείς να συμβουλεύεται τη σελίδα στην οποία οδηγεί ένας νέος σύνδεσμος στο κάτω μέρος της Κεντρικής Σελίδας, που επιγράφεται "Νέα!". Εκεί θα βρίσκεται πάντα μια ενημερωμένη λίστα με τα νέα χαρακτηριστικά του κόμβου και τις ημερομηνίες ενεργοποίησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ