Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Οι συχνές αναφορές των αρμοδίων και των ΜΜΕ στις διάφορες αλλαγές του νέου συστήματος εκπαίδευσης, όπως οι εξετάσεις στις τρεις τάξεις του Λυκείου, η εκπαίδευση των καθηγητών για τη διδασκαλία σ' αυτές τις τάξεις, η απαγόρευση των αποτυχόντων σε επανεξέταση, μου έφεραν στο νου τη μεταρρύθμιση του Γ. Ράλλη και τις αλλαγές εκείνης της εποχής.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε τότε, ένα αντίγραφο του Νομοσχεδίου και στον υπουργό Παιδείας της Κύπρου κ. Ιακώβου. Ο Κύπριος υπουργός εκτός των άλλων που συζήτησε το Νομοσχέδιο (δε γνωρίζω με ποιους), ήρθε και στο ΚΜΕ (Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών) για να ζητήσει και τη δική μας γνώμη πάνω στο αν μπορεί να εφαρμόσει κάτι από το Νομοσχέδιο και στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και αφού ακούστηκαν οι γνώμες των συναδέλφων (δε θυμάμαι ποιες ήταν) όταν ήρθε η σειρά μου να μιλήσω, απάντησα μονολεκτικά: "Τίποτα" και όταν ρωτήθηκα "γιατί"; είπα: "Αν προσέξατε το τελευταίο άρθρο του Νομοσχεδίου λέει: " Η εφαρμογή των άρθρων γίνεται με υπουργικά ή προεδρικά διατάγματα", οπότε μπορείτε να εξηγήσετε και την απάντησή μου".

Οταν τελείωσε η συζήτηση παρακαλέσαμε τον κ. Ιακώβου να μας δώσει μερικά στοιχεία για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, πράγμα που έκανε. Θυμάμαι ότι όλοι οι συνάδελφοι βγάλαμε το συμπέρασμα ότι η εκπαίδευση στην Κύπρο συγκρινόμενη με τη δική μας ήταν πολύ ανώτερη, τέλεια θα έλεγα.

Πολύ φοβάμαι λοιπόν, ότι εκτός από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν ως τώρα και θα ανακοινώνονται κατά καιρούς, διάφορα άρθρα Νομοσχεδίων, θα διαμορφώνονται, κατά το δοκούν, των υπουργικών και προεδρικών απόψεων.

ΕΛΛΗ ΚΑΖΑΣΙΔΟΥ - ΒΑΝΙΩΤΟΥ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ