Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο του εξαδέλφου μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΚΟΡΙΛΑ, γιατρού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αγαπητού μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΤΣΟΥ, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Ελένη Μπαρμπαλέτσου

* * *

λ9

Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΣΣΟΡΑΣ (καπετάν Πελοπίδας) γεννήθηκε στο χωριό Χώστια Θήβας. Μαθητής Γυμνασίου οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Στην Κατοχή βγήκε από τους πρώτους αντάρτες στον Ελικώνα και ήταν καπετάνιος του 3ου Τάγματος του ΕΛΑΣ. Διακρινόταν για τη μαχητικότητά του, την προσωπική παλικαριά και την πίστη του στο ΚΚΕ. Το μεταδεκεμβριανό κράτος τον καταδίκασε σε θάνατο.

Εκτελέστηκε στο Γουδί στις 26 Μάρτη 1948.

Οσοι τον γνώρισαν στον ΕΛΑΣ και στις φυλακές, θα θυμούνται πάντα τη σεμνότητα, το ήθος και την πίστη του στο κόμμα.

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η οικογένειά του

* * *

λ9

Στις 3 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 4 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΩΤΟΥ.Μαχητής του ΔΣΕ στα 17 χρόνια του, πιάστηκε τραυματίας στο Γράμμο από τμήμα του κυβερνητικού στρατού. Τον μετέφεραν στα Γιάννενα, στο στρατόπεδο του ΦΙΞ. Πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο και επειδή δεν αρνήθηκε τις προοδευτικές ιδέες του, καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο. Εξορίστηκε στα Γιούρα, επειδή δε λύγισε.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, τα ανίψια του Στέφανος και Ελένη Γιαννοπούλου πρόσφεραν, μέσω της ΝΕ Ιωαννίνων, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 27 Σεπτέμβρη έκλεισαν 10 χρόνια, από τις 27 Σεπτέμβρη 1987, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 χρόνων ο αγαπημένος μας αδελφός ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΦΟΥΚΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας, 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που τον συνόδευε όλα τα χρόνια και 30.000 δρχ. στην ΚΝΕ, τη χαρά του σήμερα και την ελπίδα του αύριο.

Η αδελφή του Δέσποινα και ο σύζυγός της Θύμιος Ρεζές

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ,η γυναίκα του αχώριστου φίλου του Γιώργη Τζουραμάνη, Ευδοξία και τα παιδιά της Σόνια και Νίκος, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 15.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 6 Οκτώβρη 1941, έξω από την Παλαιοκώμη Σερρών, σκοτώθηκαν από τμήμα του βουλγαρικού στρατού κατοχής πέντε στελέχη του ΚΚΕ: Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΡΑΚΟΣ (Μπάρμπας), γραμματέας του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΑΝΗΣ (Κωστάκης), γραμματέας του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ΜΩΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Γρηγόρης), στέλεχος της ΟΚΝΕ περιοχής Μακεδονίας. Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ (φωτογραφία), οργανωτής και καθοδηγητής των ομάδων σαμποτέρ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, στέλεχος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα παραπάνω στελέχη, μαζί με τον Σίμο Κερασίδη (Μήτσο) που δολοφονήθηκε από συνεργάτες των κατακτητών τον Απρίλη του 1943 κράτησαν την οργάνωση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας.

Στη μνήμη τους και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε 40.000 δρχ. στην ΚΟ Σερρών και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Κώστας και Ευπραξία Κουτουρούση, Μυρίνη Σερρών

* * *

Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνονται 56 χρόνια από την ημέρα που χωροφύλακες που υπηρετούσαν στο Ξυνό Νερό σκότωσαν στην πλατεία του χωριού τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟ ΜΑΝΤΖΙΟ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥ, ο γιος τους Βαγγέλης Μάντζιος, η σύζυγός του Ρούλα και τα παιδιά τους Δημήτριος και Πολυξένη πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας, 1.000 μάρκα (165.000 δρχ.)

* * *

λ9

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΛΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, 10.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το "Ριζοσπάστη".

Η οικογένειά του

* * *

Με τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη γέννηση και 18 χρόνων από το θάνατο του πατέρα μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Λουκά ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,πρωτεργάτη και πρωταγωνιστή του ΚΚΕ στη Βοιωτία (Λιβαδειά), προσφέρω 20.000 δρχ., οικονομική ενίσχυση του αγώνα του Κόμματος, στις τάξεις του οποίου πάλεψε σε όλη του τη ζωή και για τη δικαίωση του αγώνα του.

Λουκάς Αριστείδη Δασόπουλος

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης συντρόφισσάς μου ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΕΛΕΜΠΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Κώστας Τσελεμπής

* * *

λ9

Στη μνήμη της εξαδέλφης μας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,μαχήτριας του ΔΣΕ και του γιου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ, προσφέρουμε στη ΝΕ Λάρισας 20.000 δρχ.

Αντώνης και Σωτηρία Σιμογιάννη

* * *

λ9

Πέρασαν 2 μήνες από τότε που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΜΑΣ,από τα δραστήρια μέλη του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ. Η μνήμη του θα μείνει άσβεστη στους συναγωνιστές του, καθώς και στα μέλη της ΚΟΒ Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνα, της οποίας ήταν μέλος.

Στη μνήμη του και αντί για κόκκινα γαρίφαλα στον τάφο του, οι συναγωνιστές του Ελένη και Μιχάλης Μπούρμπουλας πρόσφεραν 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

λ18

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΡΓΩΝΗ και ΑΝΝΑΣ ΑΛΙΦΤΗΡΑ,που χάθηκαν πρόωρα πριν από 18 χρόνια, προσφέρουμε στην ΚΟ Αρτας 80.000 δρχ., προς τιμήν των 80 χρόνων ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ. Σ' αυτή την 80χρονη πορεία, εντάχθηκαν και έδωσαν τη δική τους μάχη ο Στράτος και η Αννα, τα λίγα χρόνια που έζησαν, με την επιθυμία να συμβάλουν για να έρθει πιο κοντά το φωτεινό μέλλον, ο σοσιαλισμός.

Οι γονείς και τα αδέρφια τους

* * *

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ Δημητρίου ΜΠΑΚΑ,μαχητή του ΔΣΕ και οπαδού του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, ο εξάδελφός του Πέτρος Νικολάου Μπάκας, που ζει στη Μελβούρνη, πρόσφερε 100 δολάρια Αυστραλίας για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΙΓΚΡΗ, προσφέρω 100 δολάρια για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Δημήτρης Τσιγκρής

Σίδνεϊ Αυστραλίας

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΩΝΗ,που πέθανε πολιτικός εξόριστος στην Ουγγαρία, του παπά ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ και του γιου του ΚΩΣΤΑ, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, προσφέρω 25.000 δρχ. για την ηρωική Κούβα και 25.000 δρχ. στην ΚΝΕ.

Κώστας Κανδήλας

***

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

λ9

Την επόμενη Κυριακή, 12 Οκτώβρη, στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα, αδελφού, παππού, γαμπρού, θείου, εξαδέλφου και φίλου

ΚΩΣΤΑ ΚΙΜΙΣΚΙΔΗ

Καλούμε τους συγγενείς και φίλους να τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Στη μνήμη του, προσφέρουμε 150.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πολίχνης και 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Δώρα

Τα παιδιά Γιώργος - Αγγέλα, Βασίλης - Αμαλία

Ο εγγονός του Κώστας

* * *

λ9

Σήμερα Κυριακή, 5 Οκτώβρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου Καναπίτσας Νέου Ηράκλειου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ

ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ

Η οικογένειά του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ