Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΘΥΜΝΟ
53 χρόνια από τη μάχη στους Ποταμούς

Με κοσμοσυρροή γιορτάστηκε η 53η επέτειος της μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ στους Ποταμούς κατά των Γερμανών και διοργάνωσε το Παράρτημα Ρεθύμνου Κρήτης της ΠΕΑΕΑ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο μνημείο των πεσόντων, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Νομάρχη Ρεθύμνης Μ. Λύτινα και από τον εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ Α. Μαθιουδάκη.Κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Γ. Κυριακάκης,ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό κατόρθωμα των μαχητών του 44ου Συντάγματος Πεζικού του ΕΛΑΣ στις 11-9-1944 κατά των γερμανών κατακτητών, που καταγράφεται σαν μοναδικό στο Νομό, γιατί δόθηκε τακτική στρατιωτική μάχη. Επίσης τόνισε ο ομιλητής, το ρόλο του καθοδηγητή που έπαιξε το ΕΑΜ, για να γαλουχήσει με τα υψηλά ιδεώδη της λευτεριάς και υπερηφάνειας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για μια πατρίδα ανεξάρτητη δημοκρατική. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανάγκη δημιουργίας και συγκρότησης του ΕΛΑΣ, που αγκάλιασε ολόκληρη την Ελλάδα και έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες ιστορικής σημασίας. Τελειώνοντας είπε για ακόμη μια φορά πόσο επείγον είναι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο της οικουμενικής κυβέρνησης, που έχουν προσυπογράψει συναρμόδιοι υπουργοί όλων των κομμάτων, για την πλήρη ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών και τη λύση όλων των ήδη γνωστών τους αιτημάτων.

Παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού, Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής, Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, συνδικαλιστικών φορέων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ