Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Ξεκαθάρισε το τοπίο

Μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου 21 ομάδες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για το Παρίσι

Ανούσια αποδείχτηκε τελικά η προετοιμασία των Ιταλών αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν τους Αγγλους οπαδούς που επισκέφθηκαν τη Ρώμη το Σάββατο για τον αγώνα μεταξύ των δυο χωρών.

Αυτό που απεύχονταν όλοι δεν έγινε και σοβαρά επεισόδια με πολλούς τραυματισμούς (15 άτομα) και συλλήψεις (24 Αγγλοι οπαδοί) σκίασαν τον αγώνα του "Ολίμπικο".

Πιο σοβαρά από όλους τους τραυματίες είναι ένα Αγγλος οπαδός, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή. Τα επεισόδια διεξήχθησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Πάντως οι Αγγλοι επίσημοι κατηγορούν άμεσα τις ιταλικές αρχές ως ηθικό αυτουργό στα επεισόδια, αφού όπως τονίζουν έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, ενώ από την αρχή αντιμετώπισαν τους οπαδούς της "γηραιάς Αλβιόνας" με προκατάληψη. Στον αγωνιστικό τομέα κερδισμένη του παιχνιδιού ήταν η Αγγλία, αφού η λευκή ισοπαλία (0-0) που απέσπασε στέλνει τους Εγγλέζους στο Μουντιάλ, ενώ οι Ιταλοί μπαίνουν στη διαδικασία των μπαράζ.

Εκτός από την Αγγλία τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ της Γαλλίας έχουν εξασφαλίσει ακόμη 21 ομάδες οι οποίες είναι: ΕΥΡΩΠΗ: Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σκοτία. ΑΜΕΡΙΚΗ: Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη, Κολομβία, Μεξικό. ΑΦΡΙΚΗ:Καμερούν, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Τυνησία, Μαρόκο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους ευρωπαϊκούς ομίλους:


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ