Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νύχτες μουσικές

"Σύγχρονη μουσική για πιάνο", τιτλοφορείται η συναυλία, με την οποία ξεκινά ο 8ος κύκλος της σειράς "Μιλένιουμ - Μουσική στο τέλος της χιλιετίας", που διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο"Γκαίτε" και καλλιτεχνική διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου.Στην αίθουσα του Ινστιτούτου (Ομήρου 14 - 16), σήμερα (8.30μμ), η πιανίστα Λορέντα Ράμου θα ερμηνεύσει έργα των Αλέξανδρου Καλογερά, Μάρκου Μωυσίδη, Νίκου Σκαλκώτα, Μωρίς Οχανά, Μαουρίτσιο Κάγκελ, Ντιμίτρι Σοστακόβιτς.

Δύο σημαντικοί ερμηνευτές, οι Δήμητρα Γαλάνη και Μανώλης Λιδάκης, φιλοξενούνται από σήμερα και για όλο το χειμώνα στη "Μέδουσα" (Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή 2). Μαζί τους οι Δημήτρης Μπάσης, Κορίνα Βένη, Δημήτρης Υφαντής.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δικές τους επιτυχίες και τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου κ.ά.

"Αφήστε όλα τα ψεύτικα κι ελάτε στα ρεμπέτικα", τιτλοφορείται ο καινούριος δίσκος του Γιάννη Λεμπέση,που θα παρουσιαστεί ζωντανά αύριο (10.30μμ), στο "Απτάλικο" (Ηρώνδα 6Α, Καλλιμάρμαρο Στάδιο). Τον συνοδεύουν η Μαρία Ζαγοραίου και η ορχήστρα "Λαϊκή Στράτα".

Στη μουσική σκηνή "Παυσίλυπο" της Καρδίτσας θα "σταθμεύσει" αύριο (10μμ) ο Χέιγκ Γιατζιγιάν,παρουσιάζοντας δικές του συνθέσεις, συνθέσεις των "Νάιτ Αρκ" και παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ