Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 6 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΜΟΝΔΟΣΛΗ. Στη μνήμη της προσφέρω 4.000 δρχ. στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, και 1.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Βούλα Χομόνδοσλη

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις 22 Ιούνη 1994, που πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ,μέλος του ΚΚΕ.Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαγδαληνή πρόσφερε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού.

* * *

λ9

Στις 28 Σεπτέμβρη 1997 έφυγε από κοντά μας η αγωνίστρια ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ.Γεννήθηκε το 1927 στα Ασπρόγια Φλώρινας. Καταγόταν από πολυμελή οικογένεια, είχε 14 αδέρφια, με δημοκρατικές παραδόσεις. Το 1943 οι Γερμανοί έκαψαν το σπίτι τους. Το 1947 το έκαψαν και πάλι οι ΜΑΥδες. Τότε 8 μέλη της οικογένειας πήραν το δρόμο του βουνού και κατέφυγαν στο ΔΣΕ. Η Ελ. Νικητίδου πολέμησε με το βαθμό του ανθυπασπιστή. Κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη και το 1953 δημιούργησε εκεί οικογένεια. Παντρεύτηκε τον Κώστα Νικητίδη και απόχτησαν δύο παιδιά. Ηταν καλή νοικοκυρά και μάνα και σεβαστή από όλους.

Το 1978 επαναπατρίστηκαν και ζούσαν στη Θεσσαλονίκη. Ολα αυτά τα χρόνια έπαιρνε μέρος στους αγώνες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ και ευχαριστούμε τους συγκατοίκους μας, την οικογένεια Λειβαδά και τους φίλους και συντρόφους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας.

Ο σύζυγός της Κώστας

Τα παιδιά της Βασίλης και Φωστήρα, η νύφη της Φωτεινή, ο γαμπρός της Γιώργος και τα εγγόνια της

* * *

λ9

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΣΠΥΡΟΥ ΦΛΩΡΟΥ,που έφυγε από κοντά μας στις 20 Σεπτέμβρη 1997, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Δημητρίου" Αιτωλοακαρνανίας, 10.000 δρχ.

Μιχάλης Τέλιος

* * *

λ9

Την Κυριακή, 19 Οκτώβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΙΩΑΝΝΗΣ Αθ. ΔΡΙΤΣΑΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, από την Περαχώρα Κορινθίας. Την ίδια μέρα θα κάνουμε τρισάγιο στον τάφο του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε από 5.000 δρχ. στις ΚΟΒ Λουτρακίου και Περαχώρας και από 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και στο Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Κατίνα

Ο γιος του Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΛΑΜΠΡΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΜΑΝΤΑΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ από το χωριό Καστόριο Λακεδαίμονος, ο ΓιάννηςΘεοφιλόπουλος πρόσφερε στο "Φοίνικα" 5.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ