Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Αλλαξε ο "ληξίαρχος" του ελληνικού Internet

Σημαντική εξέλιξη, όσον αφορά το ελληνικό κομμάτι του παγκόσμιου Δικτύου, υπήρξε η πρόσφατη αυτονόμηση του "Διαχειριστή Ονομάτων" (Hostmaster ή ...ληξίαρχου) από το φορέα παροχής Internet υπηρεσιών FORTHnet ΑΕ. Νέος διαχειριστής είναι το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στην Κρήτη. Η υπηρεσία αυτή έχει ως αποστολή την καταχώριση και διαχείριση ονομάτων / διευθύνσεων Internet στο ελληνικό domain (περιοχή διευθύνσεων), δηλαδή στο domain.gr.

Η αλλαγή αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη, αφού αφ' ενός η εμπορική επιχείρηση η οποία διαχειριζόταν ως σήμερα (για ιστορικούς λόγους) την ονοματολογία του ελληνικού Δικτύου δεν ήταν πλήρως καλυμμένη από την τυπική πλευρά κι αφ' ετέρου ο όγκος των διευθύνσεων την ανάγκαζε να αφιερώνει διαρκώς περισσότερους πόρους στη διεκπεραίωση του έργου.

Ο νέος φορέας προετοιμάζει μια σειρά αλλαγών, όσον αφορά τις πολιτικές διαχείρισης ονομάτων στο ελληνικό Internet, χωρίς πάντως να ανακοινώνεται ακόμη κάτι το επίσημο. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύονται στον κόμβο του (στη διεύθυνση http: //www.hostmaster.gr), οι αλλαγές θα είναι πολλές, συμπεριλαμβανομένης και κάποιας χρέωσης για την απόκτηση διεύθυνσης (περισσότερες πληροφορίες δεν ήταν διαθέσιμες). Θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό μόλις υπάρξει κάτι νεότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ