Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απέκτησε τη στέγη του

Μετά από είκοσι χρόνια δημιουργικής πορείας, το "Θέατρο της Ανοιξης" απέκτησε στέγη (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο). Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα ξεκινήσει με δοκιμασμένηπαράσταση, με ένα έργο που θεωρείται από τα αριστουργήματα της θεατρικής λογοτεχνίας, τον "Βόυτσεκ" του Μπίχνερ.Παράλληλα με τον "Βόυτσεκ" θα παίζονται, μόνο για σχολεία, οι "Ατρείδες",μια παράσταση - συμπαραγωγή με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου,που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο θέατρο Ρεματιάς.

Τα δομικά υλικά που χρησιμοποιεί ο Μπίχνερ, για να φτιάξει τον "Βόυτσεκ" είναι ένας φαντάρος, ορντινάτσα ενός λοχαγού, ένας γιατρός που τον μετατρέπει σε πειραματόζωο, η Μαρία μια φτωχή κοπέλα που θέλει να ζήσει, να ξεφύγει από τη μιζέρια και ένας θίασος σαλτιμπάγκων. Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,μετάφραση Κοραλίας Σωτηριάδου,μουσική Θάνου Μικρούτσικου,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση.Παίζουν: Ελένη Αρβανίτη, Χρυσάνθη Δούζη, Γιώργος Ζιόβας, Αντώνης Μπαμπούνης,κ. ά.

Οι "Ατρείδες" ανεβαίνουν σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση,μουσική Λευτέρη Γρηγορίου.Παίζουν: Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Ιζαμπέλα Κυριαζή, Μαρίζα Παπαδημητρίου,κ. ά.

  • Με ένα ποιητικό θεατρικό παραμύθι ξεκινάει το "ταξίδι" του το "Θέατρο των Νέων",που δημιουργήθηκε με σαφή κατεύθυνση και προσανατολισμό αποκλειστικά για νέους, με παραστάσεις για παιδιά προνηπιακής, νηπιακής, σχολικής ηλικίας και για εφήβους. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την 1 Νοέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας,με την "Παραμυθιάδα" του Δημήτρη Σεϊτάνη,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου,τα σκηνικά - κοστούμια του Αγγελου Αγγελή,τη μουσική του Νίκου Κυπουργού και τις χορογραφίες της Εφης Καρακώστα.Παίζουν: Μαρίτα Αμοργιανού, Βαγγέλης Ασλανίδης, Ιακωβίνα Γκάτσου, Μιχάλης Ελληνας, Θανάσης Παγώνης,κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ