Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποικιλία προτάσεων

Το έργο του "Λειτουργία του Ορφέα" θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μαρκόπουλος σε δύο συναυλίες, που θα δώσει στις 26 και 27 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ θα τραγουδήσουν οι Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Βασιλική Λαβίνα και Βασίλης Λέκκας.Θα συμμετέχουν, επίσης, λαϊκή ορχήστρα και η Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα. Αφηγητής θα είναι ο Στρ. Τζώρτζογλου.

Σήμερα (8.30μ.μ.), εξάλλου, στο "Σπίτι της Κύπρου" (Ηρακλείτου 10) διοργανώνεται βραδιά γνωριμίας με το έργο του συνθέτη Ανδρέα Αργυρού.Στην εκδήλωση θα ακουστούν έργα για σόλο όργανα, καθώς και έργα μουσικής δωματίου- επιλογές από το έργο των δέκα τελευταίων χρόνων του συνθέτη. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρίνα Κισλίτσινα (βιολοντσέλο), Νίνα Πατρικίδου (βιολί), Μιχάλης Ραμός (φλάουτο), Φίλιππος Ριζόπουλος (πιάνο), Γιάννης Σαμπροβαλάκης(κλαρινέτο) και Εύη Τσίρτση (τραγούδι).

Αύριο (8.30μ.μ.) εγκαινιάζεται η χειμερινή περίοδος του "Ατενέουμ" (Αμερικής 8) με συναυλία μουσικής τζαζ. Οι καθηγητές του τμήματος τζαζ του ωδείου Σοφία Νοητή (τραγούδι), Σύλβιος Σύρρος (σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Γιάννης Βασάλος (μπάσσο) και Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς) θα παρουσιάσουν έργα των Τελόνιους Μονκ, Ντιουκ Ελιγκτον, Μάιλς Ντέιβις κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.

Στο "Half Note" (Τριβωνιανού 12, Μετς) συνεχίζονται μέχρι αύριο οι εμφανίσεις της Βέλμα Πάουελ και της "Χότσι Κότσι Μπαντ" με μπλουζ "από το Δέλτα στο Σικάγο", ενώ ο ίδιος χώρος από την Παρασκευή θα πλημμυρίσει με ηλεκτρικά μπλουζ, καθώς στη σκηνή ανεβαίνει η μπάντα του Little Smokey Smothers,ενός από τους τελευταίους ήρωες του κλασικού μπλουζ του Σικάγου.Αύριο, επίσης, οι "Αέρα Πατέρα" εμφανίζονται στο "Λα Ρόκα" (Β. Παύλου 23, Καστέλλα), ενώ οι "Μπλουζ Φάμιλι" στο "Χι Χατ" (Κρουσόβου 1, Χίλτον). Στο "Μαχάρι" (Ζ. Πηγής 125) η αυριανή βραδιά ανήκει στη μουσική ομάδα "Συμπαιγνία" με δημοτικά και ρεμπέτικα τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ