Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 2 - 0
"Καρδιοχτύπησε" αλλά νίκησε

Η Ενωση, αν και προβλημάτισε με την απόδοσή της, έκανε χτες το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπελλούχων

Καρδιοχτύπησε τους οπαδούς της, αλλά τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στο χτεσινό παιχνίδι με την αυστριακή Στουρμ Γκρατς και νίκησε με 2 - 0.

Ετσι οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση, αφού θα πάνε με άλλον... αέρα πλέον στη ρεβάνς της Αυστρίας. Παρ' όλα αυτά όμως και χτες η ΑΕΚ προβλημάτισε, αφού χρειάστηκε να φθάσει το τελευταίο τέταρτο προκειμένου να πετύχει αυτό που ήθελε.

Μπορεί οι παίκτες της να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του παιχνιδιού, όμως στην επίθεση οι επιπόλαιες ενέργειες και οι μπαλιές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα δημιούργησαν εκνευρισμό. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Αυστριακών που φάνταζε απροσπέλαστη.

Στην επανάληψη τη λύση έδωσαν οι "χρυσές" όπως αποδείχτηκε αλλαγές που πραγματοποίησε ο Ντουμίτρι Ντουμιτρίου. Ο Μπατίστα που πέρασε στη θέση του Βλάχου και ο Μαρτσέλο που μπήκε στη θέση του Κωστή που τραυματίστηκε σοβαρά, ήταν αυτοί που πέτυχαν τα δυο γκολ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αντικατάσταση στο ημίχρονο του ασταθή Κατσαβού με τον Ιρλανδό Γκρέταρσον που είχε πιο ουσιαστικές προσπάθειες, δίνοντας ακόμα περισσότερη επιθετική πνοή στην ΑΕΚ.

Οσον αφορά το τραυματισμό του Κωστή, τα πράγματα είναι δυσοίωνα αφού όπως διαπιστώθηκε υπέστη διπλό κάταγμα στην κνήμη και στην περόνη και σήμερα αναμένεται να χειρουργηθεί.

Στο 75' ο Μπατίστα εκμεταλλεύτηκε την κόντρα που δημιουργήθηκε μετά από σουτ του Νικολαϊδη και πλάσαρε άριστα τον τερματοφύλακα των Αυστριακών γράφοντας το 1 - 0. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μαρτσέλο να χτυπήσει, όταν βρέθηκε μόνος του μες την περιοχή και δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2 - 0.

Για τους Αυστριακούς όλα κυλούσαν ρολόι μέχρι το 75' αφού κατάφερναν να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα. Από κει και πέρα δε φαινόταν ικανοί να ανατρέψουν τα προγνωστικά. Πάντως και αυτοί έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τον Βάστιτς στο 42' και τον Χάας στο 87' και 89' αλλά ο Ηλίας Ατματζίδης έδειξε την κλάση του.

Την κίτρινη κάρτα του Ιταλού Τρενταλάτζε αντίκρισαν οι Κοπιτσής, Καλιτζάκης, Μένλιχ, Φόντα.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Κοπιτσής, Κασάπης, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Ντόμπος, Βλάχος (65' Μπατίστα), Κατσαβός (46' Γκρέταρσον), Σαβέβσκι, Κωστής (40' Μαρτσέλο), Νικολαϊδης.

ΣΤΟΥΡΜ: Σίντορτσκουκ, Νόικιρχνερ, Σουπ, Μίλανιτς, Πόποβιτς, Φόντα, Μένλιχ, Ραϊνμάγιερ, Πρίλασικ, Χάας, Βάστιτς (80' Κότσιγκντον).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ