Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ζητούν λύση στα κλαδικά τους προβλήματα

Με την ευκαιρία της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ενωση Οικοδομοεργατοτεχνιτών της περιοχής Καμμένων Βούρλων και περιχώρων, στο ψήφισμα που έστειλαν προς τους αρμόδιους ζητούν: Να ανατραπεί το άρθρο του νόμου για τη μείωση των εισφορών του ΙΚΑ κατά 50% σε αγροτικές περιοχές. Να παρθούν μέτρα για την ανεργία. Να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματος από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Να συνταξιοδοτούνται στα 55. Να βελτιωθούν οι αποδοχές τους και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Επίσης απαιτούν την καταβολή των χρημάτων στους εργαζομένους στη ΒΕΛΚΑ και να παρθούν μέτρα ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ. Δηλώνουν συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών και τέλος καταδικάζουν την παρακολούθηση από αστυνομικούς των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ και καλούν την κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες της.

Οσον αφορά τα τοπικά προβλήματα, οι οικοδομοεργατοτεχνίτες τίθενται ενάντια στο ξεπούλημα του συγκροτήματος "ΓΑΛΗΝΗ", ζητούν να συνεχιστεί το έργο της αποχέτευσης στα Καμμένα Βούρλα, απαιτούν την κατασκευή υπόγειων διαβάσεων στο σημείο που βρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά κοντά στο Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο, γιατί στη θέση αυτή "καρμανιόλα" χάνονται ζωές. Μόνο το τελευταίο μήνα 13 άτομα έπεσαν θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Κλείνοντας καταγγέλλουν τη σκόπιμη καθυστέρηση της κατασκευής εργατικών κατοικιών στη θέση Καινούργιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ