Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Με "ευπρέπεια" κατά του "Καποδίστρια"

Τη μάχη "της κοσμιότητας και της ευπρέπειας" δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ κατά του νομοσχεδίου "Καποδίστριας", αποδοκιμάζοντας, άλλη μια φορά, δυναμικές μορφές αγώνα, όπως οι καταλήψεις δρόμων. Παράλληλα, όμως, ο Κ. Καραμανλής ανέβασε κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους, κάνοντας λόγο για"εκσυγχρονισμό με φασιστική νοοτροπία". Μιλώντας σε συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού Θεσσαλονίκης ενάντια στο σχέδιο "Καποδίστριας" δήλωσε ότι το σχέδιο επιχειρείται να περάσει με "νεοβαυαρική και νεοπρωσική νοοτροπία" και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικροπολιτική ρουσφετολογία, φαυλότητα, αυταρχισμό, αλαζονεία και αντιδημοκρατική νοοτροπία. Παράλληλα, όμως, ζήτησε η μάχη κατά του "Καποδίστρια" να γίνει με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο, υποδεικνύοντας ως μορφές αγώνα τα τοπικά δημοψηφίσματα, τις συλλογές υπογραφών και τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας! Ως αντιστάθμισμα, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, "θα αλλάξει το νόμο και θα καταργήσει τον καταναγκασμό"...

  • Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι δημόσιες εμφανίσεις και διαφοροποιήσεις ηγετικών στελεχών της ΝΔ στο πλαίσιο της τακτικής "κατάθεσης των προσωπικών φιλοδοξιών". Ο Μ. Εβερτ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη "Καθημερινή", δηλώνει ότι αν μιλούσε για το τι έγινε τη νύχτα των Ιμίων "θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση, αλλά και στον τόπο", αλλά δεν το έκανε. Επίσης, αποφεύγει να μιλήσει για τα εσωκομματικά της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν ασχολείται με την εσωστρέφεια που δεν ωφελεί σε τίποτα.

Από την πλευρά του ο Γ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο χτεσινό "Εθνος", απαντώντας στην ερώτηση αν μια νέα εκλογική ήττα της ΝΔ θα σήμαινε και μια αλλαγή στην ηγεσία της, δηλώνει ότι "οι αρχηγοί δεν αλλάζουν σαν τα πουκάμισα", αλλά και "οι αρχηγοί δεν εκλέγονται για να γίνουν πρωθυπουργοί".

  • Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν παραπεμφθεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΝΔ 51 υποθέσεις και έχουν επιβληθεί 7 διαγραφές, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρός του Απ. Κράτσας, ενώ από τα Πειθαρχικά των νομαρχιακών οργανώσεων διαγράφηκαν ακόμα 7 στελέχη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ