Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στηρίξτε τα συμφέροντα των αρτοποιών

Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος για τα προβλήματα των αρτοποιών βιοτεχνών

Στηρίζοντας τα συμφέροντα της βιοτεχνικής αρτοποιίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε προχτές Ερώτηση στη Βουλή, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αρτοποιών όπως είχε δεσμευτεί σχετικά. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης και απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης, αναφέρεται:

"Με τον ν.2065/92, που "απελευθέρωσε" το καθεστώς παραγωγής και διακίνησης άρτου, αρτοπαρασκευασμάτων και αρτοσκευασμάτων, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στη βιοτεχνική αρτοποιία, εξαιτίας του άνισου ανταγωνισμού από τις αρτοβιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ κυρίως, ενώ η μη τήρηση των όρων υγιεινής, σε πολλά από αυτά, δημιουργεί κινδύνους για τους καταναλωτές.

Η Ομοσπονδίας Αρτοποιών, θεωρεί ότι με το σχέδιο νόμου το οποίο είχε ετοιμάσει αρμόδια επιτροπή, με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων του κλάδου, για την αναμόρφωση και κωδικοποίηση της αρτοποιητικής νομοθεσίας, θα υπήρχε μια ορισμένη προστασία της βιοτεχνικής αρτοποιίας απ' τον άνισο ανταγωνισμό. Παρ' όλα αυτά, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, το σχετικό σχέδιο νόμου, μετά από παρεμβάσεις εκπροσώπων της αρτοβιομηχανίας, έχει υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις, τέτοιες που θίγουν τη βιοτεχνική αρτοποιία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός πότε θα φέρει το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή και αν το περιεχόμενό του θα είναι σύμφωνο με αυτό στο οποίο είχαν συμφωνήσει και οι εκπρόσωποι του κλάδου αρτοποιών; ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ