Παρασκευή 31 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Διάλογοι" με τη θάλασσα

Ο πολύχρωμος κόσμος του βυθού, εκθαμβωτικά φυτά και κοχύλια συνθέτουν μια ιδιόμορφη έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι), που εγκαινιάζεται στις 3/11 και θα διαρκέσει ένα μήνα.

Σαράντα πίνακες του Δημήτρη Μυταρά με κοχύλια της συλλογής του, μεγάλες φωτογραφίες από το φακό του Κάρολου Βράτιτς με σκηνές, μορφές και αντιδράσεις της υποβρύχιας ζωής και μέρος της συλλογής κοχυλιών και των δύο, με δείγματα από τις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες, θα εκτεθούν στα δύο επίπεδα της γκαλερί. Ταυτόχρονα, θα ακουστεί η σύνθεση του Αριστείδη Μυταρά "Ο ήχος του βυθού".

Παράλληλα, θα παρουσιάζονται τρία βιβλία των εκδόσεων "Καστανιώτης": Το λεύκωμα "Σαράντα Ελληνικά Κοχύλια" του Δ. Μυταρά, με κείμενα του Κ. Βράτιτς που συνοδεύεται με το CD "Ο ήχος του βυθού","Στα κρυφά μονοπάτια των θαλασσινών μας βυθών", με κείμενα και υποβρύχιες φωτογραφίες του Κ. Βράτιτς και το ποιητικό βιβλίο "Ελληνες ποιητές για τη θάλασσα",ανθολογημένο από τους Αντώνη Φωστιέρη και Θανάση Νιάρχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ