Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 28 Σεπτέμβρη 1997 έφυγε από κοντά μας μία ευγενική φυσιογνωμία, ο παλαίμαχος αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ,μέλος του ΚΚΕ. Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του κινήματος στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες από όλες τις θέσεις που εργάστηκε. Το 1942, διωκόμενος από τους κατακτητές, ήρθε στην Αθήνα. Με εντολή του Κόμματος ανέβηκε στο βουνό, στον ΕΛΑΣ και πολέμησε τους ναζί ως την Απελευθέρωση. Υπέστη και αυτός διώξεις και ταλαιπωρίες, όπως και οι άλλοι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Αύριο, 2 Νοέμβρη, στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου του Νέου Ηρακλείου θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του μπαρμπα - Νίκου, προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 10.000 δρχ.

Τα μέλη της ΚΟΒ Καναπίτσας

* * *

λ9

Σήμερα, 1η Νοέμβρη, γίνεται στο Μέσο Γερακαρίου Ζακύνθου το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΑ,προέδρου της Κοινότητας ως το 1990.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Δήμος προσφέρει στην ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΦΑΝΗΣ ΒΕΡΒΕΡΑΚΗΣ,μέλος του ΚΚΕ, από τα 17 του χρόνια, που ξεκίνησε την αγωνιστική δράση του ως σύνδεσμος στην Εθνική Αντίσταση και ως μέλος του ΚΚΕ στη συνέχεια, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στον αγώνα της εργατικής τάξης για καλύτερο μεροκάματο και συνθήκες δουλιάς.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σταθερά το δρόμο που σε όλη του τη ζωή βάδιζε και θα καλύψουμε το κενό που άφησε ο απροσδόκητος χαμός του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 36.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Οικοδόμων Ζωγράφου.

* * *

Προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ και των στελεχών του ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ και ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ προσφέρουμε 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ

Ανω Πατησίων - Κυπριάδου.

Α. Μ. και Δ. Μ.

* * *

λ9

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΕΣΣΑΣ,που πέθανε την 1η Οκτώβρη 1997, γεννήθηκε στην Αιθαία Καλαμάτας το 1912 από γονείς αγρότες. Στην κατοχή ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκε στο ΕΑΜ και, αργότερα, ως αντάρτης του ΕΛΑΣ, πήρε μέρος σε όλες τις μάχες έως την Απελευθέρωση. Μετά τη Βάρκιζα κυνηγήθηκε και φυλακίστηκε για την αντιστασιακή δράση του.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή, 9 Νοέμβρη στην Αιθαία.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Ευάγγελος Φλέσσας πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης, 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΛΕΝΗΣ ΦΛΕΣΣΑ,το γένος Πριόνια, των γονιών μου ΝΙΚΗΤΑ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ,των αντιστασιακών αδελφών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ και ΓΙΑΝΝΗ,καθώς και στη μνήμη του πρώτου εξαδέλφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ιωάννου ΦΛΕΣΣΑ,δημοσιογράφου, γραμματέα της Πανελλήνιας Ενωσης Φυματικών, προσφέρω 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Ευάγγελος Φλέσσας

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ιερέα ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ο αντιστασιακός Π. Ε. πρόσφερε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Η Παναγιώτα Μηναϊδη - Μολογιάννη πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, 25.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών της ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ από τις Καρούτες Δωρίδας.

* * *

Ο Αντώνης Αργύρης πρόσφερε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΣΤΑ,που εκτελέστηκε από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ τα αδέρφια του Δημήτριος και Κατίνα Αλεποπούλου πρόσφεραν 35.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Ιερόθεου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ