Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο κόμμα του, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, 10.000 δρχ.

Η οικογένειά του

  • Επίσης στη μνήμη του Αντώνη Αρχοντάκη, τα μέλη της ΚΟΒ Παγκρατίου πρόσφεραν 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΕΝΤΟΥΡΗ,ο οποίος 70 χρόνια περίπου στάθηκε αταλάντευτος κομμουνιστής, ο φίλος του Νίκος Κωστάκος πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Πέρασαν εξίμισι χρόνια από το θάνατο του μαχητή του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΥΡΑ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Βασιλική προσφέρει για τα 80χρονα του ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, 5.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

* * *

λ9

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ και ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ,καθώς και στη μνήμη της θείας μου ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ Μπαλασίδου - ΥΦΑΝΤΟΥΔΗ, από το Βερτίσκο Λαγκαδά, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Αθανάσιος Αντωνιάδης

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας αγωνιστή ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΑΒΕΡΑ,μέλους του ΚΚΕ και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και της επετείου της Οχτωβριανής Επανάστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου.

Η σύζυγος και η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΧΙΛΛΕΑ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΘΟΥ,τον οποίον εξαφάνισαν το 1949 με άλλους 300 συγκρατουμένους του από τις φυλακές της Λάρισας τρομοκράτες του Σούρλα, λίγο πριν από την απόφαση του ΟΗΕ για αναστολή των εκτελέσεων, και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Βάνιας - Στέλλα

* * *

Για τη συμμετοχή τους στο λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα, καθώς και για τη συμμετοχή των παιδιών τους διώχτηκαν και ταλαιπωρήθηκαν οι γονείς μας:ΣΑΒΒΑΣ και ΠΑΡΘΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ (κλείστηκε στου "Παύλου Μελά"). ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (εκτελέστηκε στο Γεντί Κουλέ) και ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε, μία από τις δύο συντάξεις μας, 111.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Σωτήρης και Χρυσούλα Κωστοπούλου (Σιδηροπούλου)

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΟΥΜΗ,που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του χωριού του, το 1945, και του ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΙΟΥΜΗ,ο αδελφός τους Κωνσταντίνος Λιούμης πρόσφερε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΕΡΟΥΤΣΑΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας. Μετά τη Βάρκιζα, συνέχισε τον αγώνα του για τα ιδανικά του ΕΑΜ, όπως και όλη η οικογένειά του. Πιάστηκε, φυλακίστηκε, αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει και να καταφύγει στο ΔΣΕ. Ονομάστηκε λοχαγός.

Σκοτώθηκε το 1949 έξω από τα Κουνινά Αχαϊας. Ηταν αγαπητός, ενέπνεε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη και όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τον έχουν παράδειγμα στη δράση τους.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80χρονα.

Ο αδερφός του Γιάννης Πιερουτσάκος

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, του αδερφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή της Κοζάνης το Μάη του 1948. Καθώς και στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ,ο οποίος ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Του ΧΡ. ΒΟΥΝΙΩΤΗ, καπετάνιου του 1ου Συντάγματος Κέρκυρας, του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΝΤΑ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1950 με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Ιωαννίνων και του ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΒΑΔΙΑ από τους Αργυράδες, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Ιταλούς, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κέρκυρας.

Γιώργης Σουρβίνος - Κέρκυρα

* * *

λ9

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αθαν. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Αμμος Καλαμών. Το πρώτο του ξεκίνημα ήταν όταν την 1η Μάη 1929 ύψωσε την κόκκινη σημαία στο χωριό του. Το 1932, δούλευε στην Καλαμάτα τσαγκάρης, πήρε μέρος στα γεγονότα της Καλαμάτας. Το 1935, υπηρετώντας τη θητεία του, έγραψε το σύνθημα "Κάτω ο πόλεμος". Πιάστηκε και φυλακίστηκε για 45 μέρες. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40 και τραυματίστηκε. Το 1942 βγήκε στο βουνό στην Εύβοια, στον Οξύλινθο. Πιάστηκε το 1948 και επειδή δεν υπέγραψε δήλωση στάλθηκε στο Μακρονήσι.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν αντί για κόκκινα γαρίφαλα στον τάφο του οι δικοί του να ενισχύσουν το "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Κώστας και Θανάσης πρόσφεραν 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ