Κυριακή 16 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Για την ιστορική αλήθεια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΣΟΛΑΤΟΣ,Ερμούπολις Σύρου. Πτυχιούχος ιστορίας και αρχαιολογίας, καταδικασμένος για "προσηλυτισμό" με το β άρθρο Α. Ν. 509/'47 από το έκτακτο στρατοδικείο: Στο φύλλο του Σαββάτου 1 - 11 - 97 σελ. 10, ο αρθρογράφος ΓΜΣ του τιτλοφορημένου "Αστική Δημοκρατία και κεντρώες κυβερνήσεις" κειμένου, έχει τις εξής δυο λαθεμένες περιόδους λόγου: "Δυο μήνες μετά, το Γενάρη του 1948, ψηφίζει (ο Θ. Σοφούλης σε συνεργασία με τον Τσαλδάρη) το Νόμο 509". Και παρακάτω: "Σ' όλο το 1951, οι δίκες και οι καταδίκες σε θάνατο στα στρατοδικεία είναι καθημερινό φαινόμενο, συνήθως με τον 509 για κατασκοπία".

Η ιστορική αλήθεια όμως, είναι ότι ο μεν αναγκαστικός νόμος 509 - που ήταν και άσχετος με την κανονική λειτουργία του κοινοβουλευτισμού - είχε ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τις 27 Δεκεμβρίου 1947, ενώ ο επίσης αναγκαστικός νόμος με τον οποίο καταδίωκαν τη λεγόμενη "κατασκοπία" ήταν ο 375 του 1940.

Ανεξήγητη συμπεριφορά

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΓΚΙΖΕΡΛΗΣ,Σκρα 2 Μαρούσι (Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης): Την 1η Απριλίου 1966 εκδικάστηκε υπόθεση εκουσίας διαδικασίας μονομελούς, προκειμένου να οριστώ επίτροπος της δικαστικώς απαγορευμένης αδελφής μου, κατόπιν πρότασης συγγενικού συμβουλίου. Παρά το ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Απ' ό,τι πληροφορήθηκα με τις συνεχείς μου ενοχλήσεις σε αρμόδια πρόσωπα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αρείου Πάγου και Δικαστικών Υπηρεσιών της Σχολής Ευελπίδων, η εκπληκτική καθυστέρηση της εν λόγω απόφασης, οφείλεται στην ανεξήγητη συμπεριφορά του Πρωτοδίκη Αθηνών που την έχει αναλάβει!

Δε γνωρίζω τι λόγο έχει ο άνθρωπος αυτός και συμπεριφέρεται έτσι. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ένα πρόσωπο ειδικής ανάγκης - από εκείνα για τα οποία δε χάνει ευκαιρία το κράτος να εκφράζει εύγλωττα τη συμπαράστασή του - δεν παίρνει τη σύνταξή του επί 20 μήνες, μη υπάρχοντος νόμιμα ορισμένου επιτρόπου για να την εισπράξει!

Μετά από αυτήν την παράξενη συμπεριφορά του δικαστικού λειτουργού και την αδυναμία που δηλώνουν οι εγκλωβισμένες στη δυσκαμψία του νόμου αρμόδιες υπηρεσίες, για να δώσουν λύση στο πρόβλημα, ζητώ τη δική σας παρέμβαση.

Είναι πρωτάκουστο γεγονός, το να μην μπορεί να πάρει τη σύνταξή του, ένα πρόσωπο ανάπηρο, από ανεξήγητη αιτία, όσον αφορά τον κύριο Πρωτοδίκη και από λόγους... υπηρεσιακής ακεραιότητας και δικαιοσύνης, όσον αφορά τον κρατικό μηχανισμό!

Μόνο για τους διοικούμενους ισχύουν οι προθεσμίες, τα πρόστιμα και οι απαράβατες υποχρεώσεις;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ