Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ
ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ...
για να κλείσουν (!) ναυπηγεία

Καίριο πλήγμα για το Σκαραμαγκά αποτελεί η παράταση, ενώ ο Ταβουλάρης θα είναι ο μόνος ωφελημένος. Σκανδαλώδη "παροχή" 2 δισ. δραχμών στον τελευταίο από τον ΟΑΕΔ, με πρόσχημα τη δήθεν δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Την παράταση της 7ης Οδηγίας - με βάση την οποία χτυπήθηκε καίρια και δόθηκε βορά σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία - μέχρι το τέλος του 1998 και τη θέσπιση νέων κανόνων για παραπέρα ενισχύσεις στους ιδιώτες μέχρι το τέλος του 2000, εισηγείται η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, με πρόταση που έχει καταθέσει στα αρμόδια κοινοτικά όργανα! Η πρόταση προβλέπει ενισχύσεις ακόμα και σ' εκείνες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις, που "θεωρείται" ότι, ήδη, έχουν πάρει πολλά και δίνει ιδιαίτερο βάρος στις "ενισχύσεις για κλείσιμο μονάδων",προκειμένου "να διευκολυνθεί η περαιτέρω διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου".

Η πρόταση αυτή, όπως αναφέρεται, κατατίθεται για την "ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας" των ευρωπαϊκών ναυπηγείων, μετά την επιμονή των ΗΠΑ να μην εφαρμόζουν τη συμφωνία του ΟΟΣΑ, που απαγορεύει τις κρατικές ενισχύσεις. Ο μεγάλος ωφελημένος για τη χώρα μας θα είναι σε κάθε περίπτωση ο Ν. Ταβουλάρης,ενώ "σβήνει" ο Σκαραμαγκάς. Τον ίδιο κρατικοδίαιτο επιχειρηματία, τον Ταβουλάρη, αποφάσισε να ενισχύσει σκανδαλωδώς ο ΟΑΕΔ, με 2 δισ. δρχ., βαφτίζοντας "νέες" τις 750 θέσεις εργασίας, που είχε δεσμευτεί ο προαναφερόμενος να διατηρήσει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας!


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ