Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Ποιος τους εξουσιοδότησε;

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη"

Στη φετινή εκδήλωση τιμής προς τους αγωνιστές σαμποτέρ και άλλους που έπεσαν στα Τέμπη κατά των φασιστών κατακτητών, εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο, από τις Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης, δεν πήρα μέρος, γιατί δεν είχα έρθει από τη Ρουμανία (δεν έχω ακόμη επαναπατριστεί).

Κάποιοι λοιπόν καλοθελητές, που κόβονται τάχα για το ηρωικό ΚΚΕ και για τους μαχητές - μαχήτριες του ΔΣΕ, με επικεφαλής τον Αντώνη Αγγελούλη (Βρατσάνο), κυκλοφόρησαν κάποιο φυλλάδιο με τίτλο "Διακήρυξη της Κίνησης για ανασύσταση του ΚΚΕ (1918-55)".

Αφού θριαμβολογούν για τον αρχηγό Ν. Ζ. και τον αγώνα του ΔΣΕ, καταδικάζουν όλους τους άλλους με τη γνωστή φρασεολογία περί ρεβιζιονιστών. γιατί μετά τη μεταπολίτευση, δε δημιούργησε κανένας "Πανελλήνια Ενωση Μαχητών και Φίλων του ΔΣΕ". Ο Νόμος για την αναγνώριση του Εμφυλίου Πολέμου, σαν τέτοιου και του ΔΣΕ, η προβολή των 50χρονων του ΔΣΕ από τα έντυπα του ΚΚΕ που γιορτάζει τα 80χρονα του φέτος, γι' αυτούς δεν είναι τίποτα. Το αντι-ΚΚΕ μίσος τούς έχει τυφλώσει.

Καλούν λοιπόν τους μαχητές - μαχήτριες του ΔΣΕ να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποια προσωρινή Επιτροπή (108 άτομα). με επικεφαλής τον Αγγελούλη (Βρατσάνο) για τη δημιουργία ΠΕΜ του ΔΣΕ.

Στη λεγόμενη αυτή προσωρινή επιτροπή είναι και το δικό μου όνομα, Παππάς Γιώργος.Να πω κατ' αρχήν ότι η μέθοδος αυτή, να κυκλοφορούν ονομαστικές καταστάσεις με αγωνιστές που δεν έχουν καμιά σχέση μαζί τους, δεν είναι καινούρια. Πάντα τη χρησιμοποιούσαν, για να παρασύρουν στο δικό τους κατήφορο τίμιους αγωνιστές - κομμουνιστές.

Ποιος ήταν αυτός που με έκρινε ως απαραίτητο σ' αυτή την επιτροπή; Ο Βρατσάνος ούτε καν με γνωρίζει. Υποθέτω λοιπόν ότι την πρόταση έκαναν οι συγχωριανοί μου Κατσής Μήτσος ή Γρηγοράκης Γρηγόρης. Οποιος όμως και αν είναι, ενήργησε χωρίς τον ξενοδόχο και γι' αυτό θεωρώ την ενέργεια αυτή ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΤΥΧΗ.

ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καραϊσκάκη 4

Κορδελιό - Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ