Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Το θέατρο του παραλόγου

Υπό τη σκιά των F16 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Βαλκάνιων ηγετών, στο φιλόξενο νησί της Κρήτης. Προσπαθώντας να λύσουμε γρίφους διερωτόμαστε αν κι αυτή η συνάντηση θα 'χει την τύχη των άλλων. Απ' την κορύφωση της αγωνίας μας, το μόνο που έμεινε ήταν τα λουκούλλεια γεύματα κάτω απ' τη μύτη του λιτοδιαιτούντος ελληνικού λαού και περιμένουμε τώρα ν' ανάψουν κάτι μεγάλα πιρούνια στο φιλόξενο βαλκανικό τραπέζι και κάτι πολυεθνικές μασέλες να χτυπήσουν σαν καστανιέτες.

Είναι λυπηρό, ύστερα από μισό αιώνα από τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, οι ιμπεριαλιστές δεν άφησαν ούτε μια μέρα τους λαούς να χαρούν ξέγνοιαστοι την ειρήνη. Σαράντα χρόνια είχαμε τον "ψυχρό" πόλεμο και τα κανόνια μας "βλέπανε" κυρίως προς βορράν και χάρις στη Σοβιετική Ενωση ο ψυχρός πόλεμος δε θερμάνθηκε.

Σήμερα όμως που μείναμε χωρίς "εχθρούς", τι να κάνουμε; Ας είναι όμως καλά οι προαιώνιοι "φίλοι μας", που νοιάζονται γι' αυτό και μας βάζουν πάντοτε να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.

Αλήθεια, με τίνος πλάτες κατάφεραν οι Τούρκοι να μας κάνουν να ψαχνόμαστε για το Αιγαίο (μη υπάρχοντος προβλήματος) να μας παρουσιάζουν σαν το κακό παιδί, κι αυτοί από θύτες να γίνονται θύματα;

Παίζοντας το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή αγνοούν φαίνεται ότι όλοι χορεύουμε σ' ένα κουκλοθέατρο και τα σπαγκάκια τα κρατάει από πάνω ο πλανητάρχης!

Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Παρά την προκλητικότητα των Τούρκων, εκείνο που μετράει είναι ότι και οι δυο αεροπορίες βρίσκονται στον αέρα, κι αν δεν υπήρχε η επικινδυνότητα του λάθους, θα 'λεγα ότι πρόκειται για παιγνίδια για μικρά παιδιά, κι αυτόματα μπαίνει το ερώτημα στους αρμόδιους: Αν ένας Τούρκος αεροπόρος πατάξει πάνω από το Αιγαίο μας, όσο του καπνίσει και δε συμμορφωθεί με την ανάσχεση, τότε τι θα κάνουμε; Θα μπούμε μπροστά του να του κόψουμε το δρόμο ή θα τον καταρρίψουμε; Αν όχι, τότε άδικα φθείρουμε τ' αεροπλάνα μας, ταλαιπωρώντας τους αεροπόρους με όχι μικρό τίμημα. Μαυροφορέσανε εν ειρήνη κάτι Ελληνίδες μάνες (2 αεροπλάνα πέσανε στη Χαλκιδική, άλλο στον Αϊ Στράτη, άλλο από λάθος προσγείωση, στη θάλασσα κτλ.).

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ