Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Κιτρίνισε το ρετιρέ

Η ΑΕΚ, εντυπωσιακή, ανέβηκε στην κορυφή. Νίκη - χρυσάφι για Ολυμπιακό στη Νίκαια. Περίπατος ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

"Πιο καλή η μοναξιά", τραγουδάνε στη Ν. Φιλαδέλφεια από την Κυριακή το βράδυ, αφού η 11η αγωνιστική έφερε την ομάδα της Ενωσης μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Α Εθνικής.

Στους μεγάλους κερδισμένους της αγωνιστικής συγκαταλέγεται και ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να περάσει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα όπως το γήπεδο της Νεάπολης. Σαν μια επανάληψη της περσινής ιστορίας, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να χαμογελάσουν στα τελευταία λεπτά χάρη σε μια εκπληκτική κεφαλιά του Ιλια Ιβιτς στο 87. Από κει και πέρα τα περιθώρια για τους γηπεδούχους είχαν στενέψει, αλλά παρ' όλα αυτά θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, όταν ο Τοχούρογλου απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Κλάιβιτς.

Γκολ και θέαμα πρόσφερε στους οπαδούς της η ΑΕΚ, που συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Παναχαϊκής με 5 - 1, με κορυφαίους τους Μπατίστα, Μαρτσέλο και Σαβέβσκι. Η μαγική τριάδα της ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, ενώ υπήρχαν στιγμές που θα 'λεγε κανείς ότι... έκρυβαν την μπάλα.

Επίδειξη δύναμης ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έκανε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε την Προοδευτική με 5 - 0 σε έναν αγώνα που... τελείωσε πριν καν αρχίσει. Το πιο γρήγορο γκολ μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, που πέτυχε ο Κριστόφ Βαζέχα στα 35, έδωσε το προβάδισμα στους "πράσινους", που μετά έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο.

Πολύτιμη νίκη πέτυχε και ο ΠΑΟΚ στον Πύργο, όπου επικράτησε του Πανηλειακού με 2 - 1, σκαρφαλώνοντας ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Για άλλη μια φορά ο Κώστας Φραντζέσκος έβαλε την υπογραφή του σε νίκη του "Δικεφάλου", αφού με απευθείας χτύπημα φάουλ σημείωσε το πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.

Επιστροφή στο γήπεδό του με νίκη πραγματοποίησε ο ΟΦΗ, που μετά τη λήξη της τιμωρίας επικράτησε στο Ηράκλειο του Απόλλωνα Αθηνών με 2 - 1.

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζει η Καλαμάτα, που υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της από τον Εθνικό με 0 - 1. Το πολύτιμο γκολ των φιλοξενουμένων πέτυχε στο 34 ο Σπάσιτς. Πάντως η Καλαμάτα εκτός από την κακή εμφάνιση ήταν και άτυχη, μια και στο 90 είχε την ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία αφού ο Κωστούλας αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι.

"Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριο Χάιλντ" θύμισε για άλλη μια φορά φέτος ο Ηρακλής, αφού μετά την έξοχη εμφάνιση της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, αυτή τη φορά... είδε τον Χάρο με τα μάτια, μέχρι να κερδίσει την Καβάλα με 3 - 2. Οι Καβαλιώτες κατάφεραν να προηγηθούν δυο φορές αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το σκορ, ενδεικτικό της αστάθειας που παρουσιάζει φέτος η ομάδα.

Στην Ξάνθη η τοπική ομάδα δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη με 2 - 0 επί του Πανιωνίου, ενώ ο Αθηναϊκός επτά λεπτά πριν το τέλος γνώρισε τη λύτρωση και νίκησε με 1 - 0 τη Βέροια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ