Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΠΑΝΙΔΗ και για τη γιορτή του, η γυναίκα του Μαρίκα πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥ από την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του ΚΚΕ στην ΚΟΒ "Ριζοσπάστη" 30.000 δρχ.

Η σύζυγός του Λούλη

Οι κόρες του Βάσω και Ιωάννα

* * *

Αντί για λουλούδια στη γιορτή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΤΡΑΚΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στη ΝΕ Καβάλας 10.000 δρχ. Προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Η γυναίκα του Κατίνα

Η κόρη του και τα εγγόνια του

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΛΑΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από το Κοτύλιο Μεγαλόπολης, η κόρη του πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Σαν σήμερα, πριν από 9 μήνες "έφυγε" για πάντα στο ταξίδι που δεν έχει επιστροφή, η αγωνίστρια ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ."Εφυγε" χωρίς να προλάβει να κάμει τόσα που ήθελε στον αγώνα για την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο πλάι στο τιμημένο ΚΚΕ, πλάι στον άντρα της.

Στην αξέχαστη μνήμη της ο σύντροφος της ζωής της προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Την Κυριακή, 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία του Β Νεκροταφείου Αθήνας, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του λατρευτού μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ευάγ. ΓΕΡΟΒΑΓΓΕΛΗ.

Γεννήθηκε το 1918 στη Θάσο. Στην Κατοχή έγινε μέλος του ΚΚΕ, ανέπτυξε πλούσια δράση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και πήρε μέρος σε πολλές μάχες που έδωσαν τα τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Με την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τους διωγμούς των αντιστασιακών κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Στα χρόνια της αναγκαστικής προσφυγιάς, συμμετείχε στις δραστηριότητες των προσφυγικών Οργανώσεων και μετά τον επαναπατρισμό του έδωσε το "παρών" στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Οσοι τον γνώρισαν θα θυμούνται πάντα την εντιμότητα, το ήθος και τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Στη μνήμη του και προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Κοκκινιώτη κομμουνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΦΕΙΔΗ και στα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΛΙΤΣΑ και ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ,οι οποίοι με την ανθρωπιά και τη μακρόχρονη αφοσίωσή τους στα ιδανικά του κομμουνισμού επηρέασαν σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μου καθοριστικά την προσήλωσή μου στις ίδιες ιδέες, προσφέρω στο κόμμα μας 30.000 δρχ.

Νίκος Στ. Παπαγεωργάκης

* * *

Στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΗ,με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον ξαφνικό και άδικο χαμό του, προσφέρουμε στην ΚΟ Κοκκινιάς 10.000 δρχ.

Νίκος και Σύλβια Παπαγεωργάκη

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών - μελών του ΚΚΕ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΓΓΟΤΑΚΗ από το Σταυρό Θεσσαλονίκης και ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΙΜΙΛΙΔΗ,οι οποίοι τίμησαν τον τίτλο του κομμουνιστή, τόσο στο ΔΣΕ και την αναγκαστική προσφυγιά στη Ρουμανία, όσο και μετά τον επαναπατρισμό τους, η οικογένεια Νίκου Στ. Παπαγεωργάκη πρόσφερε στην ΚΟ Κοκκινιάς 20.000 δρχ.

* * *

λ9

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μου αδελφήΘΕΑΝΩ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ,μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της και προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πατησίων Αλυσίδας 20.000 δρχ.

Πόπη Ν. Τσιόδρα

* * *

Στις 17 Νοέμβρη 1997 πέθανε ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΥΛΗΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Στόλο Αρκαδίας το 1918. Εφηβος εντάχθηκε στο προοδευτικό αριστερό κίνημα. ΕΑΜίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, μετά την απελευθέρωση για την πατριωτική δράση του διώχτηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Εμεινε πιστός στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του ο αδελφός του Νίκος Γερούλης, αντιστασιακός και οπαδός του ΚΚΕ, πρόσφερε στη ΝΕ Αργολίδας προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ 170.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ - και του ΔΣΕ ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΙΤΗ,που πέθανε στις 26 Οκτώβρη 1997, προσφέρω 5.000 δρχ. στη ΝΕ Ηρακλείου για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, και 5.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας.

Δαβίδ Φιλίππου Κουνάβοι Ηρακλείου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ