Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πατρίδα, Μποβαρί και εκδρομή

Μια εξαιρετική ελληνική ταινία, μια ταινία που συγκίνησε τους θεατές, είναι αυτή που παρουσιάζει σήμερα στις 23.00 η ΕΤ - 3. Πρόκειται για την ταινία - ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Ξανθόπουλου "Καλή πατρίδα σύντροφε",που είναι ντυμένη με την υπέροχη μουσική της Ελένης Καραϊνδρου. Η ιστορία αναφέρεται στην ερήμωση ενός ουγγρικού χωριού, ενός χωριού που πεθαίνει από θλίψη, από εγκατάλειψη και από νοσταλγία. Είναι το χωριό Μπελογιάννης, που χτίστηκε το 1950 από Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες, ένα χωριό που το όνομά του λέει τα πάντα. Με την Αθηνά Παπαδημητρίου και τον Πίτερ Τρόιαν.

Από την ΕΤ - 1 στις 23.35 "Η εκδρομή" του Τάκη Κανελλόπουλου.

Μια λυρική ταινία με εξαιρετικό ύφος, με λυρισμό και με τελετουργικό λόγο, μια ταινία που εξιστορεί τον παράφορο έρωτα ενός φαντάρου με τη γυναίκα ενός φίλου του αξιωματικού. Ενας συναισθηματικός διχασμός μιας γυναίκας που ενώ αγαπά τον άνδρα της υποκύπτει στο πάθος και φεύγει στο εξωτερικό με τον εραστή της.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Μαντάμ Μποβαρί" του Κλοντ Σαμπρόλ.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου αριστουργήματος του Φλομπέρ, που όταν ρωτήθηκε ποια είχε στο νου του όταν έγραφε, είπε: Η Μαντάμ Μποβαρί είμαι εγώ. Στην παλιά Νορμανδία, η νεαρή, ονειροπαρμένη Εμα παντρεύεται τον ήσυχο και πληκτικό γιατρό Μποβαρί. Ομως, εκείνη δεν είναι ευτυχισμένη πλάι στον αδύνατο σύζυγό της και αρχίζει να ξενοκοιτάει. Επιθυμεί να ζήσει ένα αληθινό έρωτα ή και πολλούς. Από τη μια αγκαλιά θα πέφτει στην άλλη μέχρι που στο τέλος θα καταλήξει στην αυτοκτονία. Με τι άλλο; Με αρσενικό! Η Μποβαρί δεν έχει την ίδια ψυχοσύνθεση με την Αννα Καρένινα ούτε με τη Γερμανίδα Εφη Μπριστ. Η Μποβαρί ερωτεύεται τον έρωτα και όχι ένα συγκεκριμένο άνθρωπο. Με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ