Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Χαριστική βολή στο πρωτάθλημα

Πεδίο μαχών το ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟ, που έπαιζε με 8 παίκτες από το 67', με 3 - 1

"Φρούριο" το Ολυμπιακό στάδιο. "Αστακός" το Ολυμπιακό στάδιο. Ολα αυτά πριν από το χτεσινοβραδινό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού (3 - 1). Γιατί στην πραγματικότητα το ΟΑΚΑ ήταν και πάλι... ξέφραγο αμπέλι. Οποιος ήθελε έμπαινε και έβγαινε. Θλιβερά επεισόδια και πάλι που τραυματίζουν το ήδη... ετοιμοθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να φανταστεί κανείς ότι μόλις 25.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στην Καλογρέζα. Πού να ήταν και γεμάτο...

Στον αγωνιστικό τομέα που μοιραία περνάει σε δεύτερη μοίρα, ο Ολυμπιακός πέτυχε πολύτιμη νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Με το... καλημέρα ο Ιλια Ιβιτς (4) με κοντινή κεφαλιά ύστερα από ολιγωρία της πράσινης άμυνας, άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟ πλησίασε στην ισοφάριση στο 15 όταν ο Γ. Χ. Γεωργιάδης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του από τον Ανατολάκη. Ο "κοντός" εκτέλεσε ο ίδιος την εσχάτη των ποινών όμως ο Τοχούρογλου απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνιά του. Ισως εκεί να κρίθηκε το ματς.

Στην επανάληψη είχε ρεσιτάλ... αποβολών αλλά και νευρικότητας. Μέσα σε 8 λεπτά, στο διάστημα 59 - 67 η ομάδα του τριφυλλιού έμεινε με τρεις παίκτες λιγότερους! Αποβλήθηκαν ορθά από τον διαιτητή Μάλαμα Τεβεκέλη οι Γκούμας, Γ. Χ. Γεωργιάδης με δεύτερη κίτρινη και ο Μιλόγεβιτς με απευθείας κόκκινη αφού ανέτρεψε τον Καραπιάλη μια... ανάσα από το γκολ. Με αριθμητική υπεροχή οι Πειραιώτες ζευγάρωσαν τα γκολ με δυνατό βολέ του Τζόρτζεβιτς. Οι"κόκκινοι" χαλάρωσαν και οι "πράσινοι" μείωσαν με έξοχο τέρμα του Βαζέχα στο 79. Παραδόξως οι τυπικά γηπεδούχοι "κλείστηκαν" λες και ήθελαν να κρατήσουν το... αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις απλά ο Ιβιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ...

Καλή η διαιτησία του Μ. Τεβεκέλη που αγνόησε ένα κλασικό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, αφού ο Μπασινάς με τα δυο χέρια απέκρουσε σαν... βολεϊμπολίστας σουτ του Καραπιάλη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος (66' Αλεξανδρής), Νινιάδης (56' Καραπιάλης), Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς (88' Μαυρογεννίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Αποστολάκης, Λαγωνικάκης, Μιλόγεβιτς, Γκούμας, Κολιτσιδάκης, Κωνσταντινίδης (73' Μπασινάς), Γ. Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα, Μίκλαντ (46' Λυμπερόπουλος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ