Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ
Να γίνει επιτέλους το κτίριο

Σε συμβολικό κλείσιμο της νέας λεωφόρου Βυζαντίου, προχωρούν γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Ν. Ιωνίας, την Παρασκευή στις 9 το πρωί

Τη νέα λεωφόρο Βυζαντίου, δίπλα από το κτίριο "Ανατόλια", πρόκειται να αποκλείσουν συμβολικά την Παρασκευή στις 9 π.μ. γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεχιστούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου που θα στεγάσει το 6ο Γυμνάσιου - Λύκειο Καλογρέζας, οι οποίες έχουν "μπλοκαριστεί" από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Για το σκοπό αυτό, μετά από ευρεία σύσκεψη την περασμένη βδομάδα, συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ιωνίας, τη δημοτική επιτροπή παιδείας του δήμου, τον Δήμο Ν. Ιωνίας, συλλόγους γονέων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων Καλογρέζας και Αλσούπολης.

Παλιό αίτημα των κατοίκων ήταν να χαρακτηριστεί χώρος σχολείου το οικόπεδο δίπλα από το κτίριο "Ανατόλια", αφού η περιοχή δεν έχει δικό της σχολείο και οι μαθητές αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αλσούπολη και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Μετά από κινητοποιήσεις πολλών χρόνων ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του σχολείου. Συγκεκριμένα, το 1986 άρχισαν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, το 1988 το οικόπεδο αποκτήθηκε από τον ΟΣΚ και το 1993 δημοπρατήθηκε. Το καλοκαίρι του 1994 άρχισαν οι εκσκαφές, έπεσαν τα πρώτα τοιχία υπογείου και θεμελίων, όμως με τις πλημμύρες του Οκτώβρη σκεπάστηκε ολόκληρο από τα νερά και καταστράφηκε ό,τι είχε γίνει μέχρι τότε. Οι καινούριες εδαφολογικές μελέτες θα έπρεπε να παραδοθούν μέσα στο Νοέμβρη του 1995.

Πριν λίγους μήνες ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του σχολείου στο χώρο "Ανατόλια". Ομως τις εργασίες "μπλόκαρε" η β εφορία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, με αιτιολογικό ότι δίπλα στον χώρο αυτό υπάρχουν "κολόνες του Αδριάνιου Μνημείου".

Το Συντονιστικό καλεί όλους τους γονείς, μαθητές, καθηγητές και γενικότερα όλους τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της Παρασκευής, απαιτώντας να συνεχιστούν οι εργασίες ανέγερσης του 6ου Γυμνασίου - Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ