Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Πρώτη πράξη σήμερα

Πραγματοποιείται η κλήρωση για τα τελικά του Μουντιάλ της Γαλλίας. Οι επικεφαλής των ομίλων

H αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ του 1998, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γαλλία, αρχίζει από σήμερα που διεξάγεται η πρώτη πράξη η οποία περιλαμβάνει την κλήρωση των ομίλων για τις 32 ομάδες που συμμετέχουν.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο στάδιο Βελοντρόμ της Μασσαλίας και η όλη διαδικασία αναμένεται να εξελιχτεί σε μια φιέστα, όπου θα δώσουν το "παρών" μια πληθώρα προσωπικοτήτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Οσον αφορά τη διαδικασία, η ΦΙΦΑ έχει ήδη ανακοινώσει τις 8 ομάδες που θα τεθούν επικεφαλής των ομίλων και είναι οι εξής: Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ρουμανία. Η τελευταία μάλιστα αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη, αφού όλοι περιμένανε η ΦΙΦΑ να επιλέξει την Αγγλία στους επικεφαλής.

Για τον υπόλοιπο καταρτισμό των γκρουπ η ΦΙΦΑ έλαβε υπόψη της ορισμένα κριτήρια, όπως το γεωγραφικό, ώστε να αποφευχθούν από τον πρώτο γύρο συγκρούσεις ομάδων που ανήκουν στην ίδια ήπειρο. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για την Ευρώπη που συμμετέχει με 15 ομάδες και αναγκαστικά θα υπάρχουν δυο ευρωπαϊκές σε κάθε όμιλο, εκτός από έναν όπου θα μετέχει μόνο μια.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της ΦΙΦΑ σήμερα είναι: ΕΥΡΩΠΗ: Αυστρία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Αγγλία, Νορβηγία, Γιουγκοσλαβία, Σκοτία. Ν. ΑΜΕΡΙΚΗ: Παραγουάη, Κολομβία, Χιλή.Β. & Κ. ΑΜΕΡΙΚΗ: Μεξικό, ΗΠΑ, Τζαμάικα. ΑΣΙΑ: Σ. Αραβία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ιράν. ΑΦΡΙΚΗ: Νιγηρία, Καμερούν, Μαρόκο, Τυνησία, Ν. Αφρική.

Πριν την κλήρωση θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ της Μεικτής Ευρώπης και της Μεικτής Κόσμου με πλειάδα "αστεριών". Τόσο ο αγώνας, όσο και η κλήρωση θα μεταδοθούν απ' ευθείας από την ΕΤ-1, που θα συνδεθεί με το Βελοντρόμ στις 18.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ