Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ανιχνεύσεις" του θεατρικού χωρο - χρόνου

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου,σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών,την Εταιρεία Βρετανών Σκηνοθετών και τηνΑκαδημία Σκηνοθετών, στην πόλη του Μάαστριχτ οργανώνει την 3η Συνάντηση Ευρωπαίων Σκηνοθετών, με θέμα "Κίνηση - Μετακίνηση: Ανιχνεύσεις στο χώρο και στο χρόνο του θεάτρου" (11 - 14/12).

Στα πλαίσια της συνάντησης θα παρακολουθήσουν την παράσταση "Εργοτάξιο Σλίμαν" (11/12, 9.30μ.μ., στο θέατρο "Θησείον".Στις 12/12 (11π.μ.), στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου θα γίνει η έναρξη της συνάντησης με προσφωνήσεις του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αντώνη Αφεντάκη - Δανασσή και του διευθυντή του Νίκου Κούνδουρου. Εναρκτήριες εισηγήσεις από τον Βασίλη Παπαβασιλείου και τη Μαριάννα ΜακΝτόναλντ και στις 6.30μ.μ. θα δοθεί η παράσταση "Επτά αγόρια στο λαβύρινθο" από το θίασο "Ανάλια".Στις 13/12 (10π.μ.) στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Ζακ Λάσελ και Μάγια Λυμπεροπούλου - Προσωπικά ταξίδια στο θέατρο. Στις 11.30π.μ. θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες συζητήσεων (Γερμανία, Ρουμανία, Ρωσία) και τρία εργαστήρια (Τουρκία, Ολλανδία, Ελλάδα - Σοφία Σπυράτου). Στις 3μ.μ. θα γίνει συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες και στις 6.30μ.μ. εργαστήρια (Γαλλία, Ολλανδία). Στις 14/12 τα εργαστήρια ξεκινούν στις 10π.μ. και θα πραγματοποιηθούν στα θέατρα "Λήδρα", "Πολιτεία", "Πόρτα". Στη 1 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο του Παντείου, στην Πλάκα, θα γίνει στρογγυλό τραπέζι. Το βράδυ οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των "Ροών" και του "Ανοιχτού Θεάτρου".

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η θεατρολόγος Αλίκη Χολς και ο σκηνοθέτης Στέλιος Παυλίδης επισήμαναν τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετώπισε το Κέντρο, προκειμένου να ανταποκριθεί στην οργάνωση αυτή της συνάντησης. Υπογραμμίστηκε, επίσης, η άρνηση του Νίκου Κούρκουλου να παρακολουθήσουν οι 30 ξένοι προσκεκλημένοι της συνάντησης την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Βίρα τις άγκυρες", που επέλεξε το Κέντρο, εξαιτίας της ελληνικότητας του επιθεωρησιακού είδους, την ιστορία του οποίου αναβιώνει η παράσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ