Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
"Νικήτρια" η Γαλλία

Η "οικοδέσποινα" ευνοήθηκε από τη χτεσινή κλήρωση. Ομιλοι - "φωτιά" ο 4ος και ο 7ος

H πρώτη πράξη του Μουντιάλ '98 πραγματοποιήθηκε χτες στη Γαλλία, όπου σε μια φαντασμαγορική τελετή στο στάδιο Βελοντρόμ έγινε η κλήρωση των 8 ομίλων για τις 32 ομάδες.

Από τους οκτώ ομίλους το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 4ος και ο 7ος, αφού θα λέγε κανείς ότι εκεί συγκεντρώθηκαν ομάδες ίδιας δυναμικότητας. Από κει και πέρα την τύχη με το μέρος τους είχαν οι οικοδεσπότες Γάλλοι που κληρώθηκαν στον τρίτο όμιλο με ομάδες που θεωρούνται στα μέτρα τους.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να αποφεύχθηκαν οι μεγάλες συγκρούσεις, όμως τα πράγματα για τις ομάδες δυσκολεύουν στον Β γύρο.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το φετινό σύστημα της ΦΙΦΑ, στην επόμενη φάση θα κοντραριστούν χιαστί ο πρώτος με το δεύτερο γειτονικών ομίλων (1ου με 2ου, 3ου με 4ου κ.ο.κ.) και είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντίπαλες ομάδες από τα λεγόμενα φαβορί.

Αναλυτικά οι όμιλοι: 1ος: Βραζιλία, Μαρόκο, Σκοτία, Νορβηγία. 2ος:Ιταλία, Καμερούν, Αυστρία, Χιλή. 3ος: Γαλλία, Νοτ. Αφρική, Δανία, Σ. Αραβία. 4ος: Ισπανία, Νιγηρία, Βουλγαρία, Παραγουάη. 5ος: Ολλανδία, Μεξικό, Βέλγιο, Νοτ. Κορέα. 6ος: Γερμανία, ΗΠΑ, Γιουγκοσλαβία, Ιράν. 7ος: Ρουμανία, Τυνησία, Αγγλία, Κολομβία. 8ος: Αργεντινή, Τζαμάικα, Κροατία, Ιαπωνία.

* Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το φιλικό παιχνίδι που προηγήθηκε της κλήρωσης μεταξύ της Μεικτής Κόσμου και της αντίστοιχης της Ευρώπης 5-2. Ο Βραζιλιάνος παίκτης της Ιντερ Ρονάλντο έκλεψε την παράσταση, σημειώνοντας δυο γκολ της Μεικτής Κόσμου. Τα υπόλοιπα πέτυχαν οι Μπατιστούτα και Ντε Αβιλα, ενώ για την Ευρώπη σκόραραν οι Λάκατους και Ζιντάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ