Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Το καράβι και οι ποντικοί

Θα ήθελα να πω δυο λόγια, σχετικά μ' αυτούς τους πρώην "συντρόφους", που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες και παριστάνουν τους ιστορικούς αναλυτές, υπερασπιζόμενοι, δήθεν, τον Αρη Βελουχιώτη, τον Τσε Γκεβάρα και την ιστορική αλήθεια.

Αυτοί, λοιπόν, οι πρώην κομμουνιστές και νυν "μετανοούσες Μαγδαληνές", δεν είναι παρά ελεεινοί λασπολόγοι, που περιφέρονται "από καναλίου εις κανάλιον", προσπαθώντας με γελοία επιχειρήματα να δικαιολογήσουν τη λιποταξία τους από τις γραμμές του επαναστατικού κινήματος και την προδοσία τους. Ο πρώην σύντροφος και μάλιστα Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Φαράκος χαρακτηρίζει "πράκτορες" και "κατασκόπους", αυτούς που στάθηκαν πραγματικοί ήρωες και έδωσαν παλικαρίσια τη ζωή τους μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, για τις ιδέες και τα ιδανικά τους.

Δεν είναι ούτε ιστορικοί αναλυτές, ούτε "εμβριθείς" φιλόσοφοι και θεωρητικοί του σοσιαλισμού με "ανθρώπινο πρόσωπο" αυτά τα αξιοθρήνητα ανθρωπάκια. Είναι, απλώς, οι ποντικοί, που πανικόβλητοι πήδηξαν απ' το καράβι του ΚΚΕ στη θάλασσα, γιατί νόμισαν πως το καράβι βυθίζεται...

Προσπάθησαν να σώσουν το φτηνό "σαρκίο" τους και τώρα συνεχίζουν το "φρενήρη" κατήφορό τους, επιχειρώντας απελπισμένα να ξαναζωντανέψουν την, άδεια και στεγνή από ιδανικά, ήθος και φιλότιμο, καρδιά τους.

Ομως, για κακή τους τύχη, το καράβι του ΚΚΕ, που το νομίζουν "τελειωμένο", δε βούλιαξε. Αντεξε στη φουρτούνα, παλεύοντας παλικαρίσια και νικηφόρα. Και είναι αυτοί οι "ξεροκέφαλοι", οι "δογματικοί" και αμετανόητοι, που στάθηκαν σαν την απτόητη ψηλομέτωπη γοργόνα στην όρθια πλώρη της. Είναι αυτά τα ασπρομάλλικα γεροντάκια της "παλιάς φρουράς", της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αυτά τα παλικάρια του Πολυτεχνείου, του 1 - 1 - 4 και της ΚΝΕ, που κράτησαν αυτό το κόμμα των αγώνων και των θυσιών ΟΡΘΙΟ απέναντι στην τρομερή καταιγίδα που έπληξε το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα. Δεν παινευόμαστε. Το ομολογούν και το παραδέχονται ακόμα και οι πιο σκληροί αντίπαλοί μας. Απορούν, πώς είναι δυνατόν μέσα σ' αυτόν το σαρωτικό τυφώνα, που γκρέμισε μια ολόκληρη Σοβιετική Ενωση, το κόμμα αυτό να στέκεται όρθιο και να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.

Ας μην κουράζονται λοιπόν οι πρώην "σύντροφοι". Οσο και αν προσπαθήσουν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και να αμαυρώσουν την ιστορία και τους αγώνες του, δε θα το καταφέρουν. Αυτό που σίγουρα θα καταφέρουν, είναι να φτάσουν κατρακυλώντας μέχρι το τελευταίο σκαλί του, στου κακού τη σκάλα. Κι ύστερα, όταν δε θα 'χουν πια να προσφέρουν τίποτα, τ' αφεντικά τους - που τώρα τους έχουν στα "όπα όπα" - θα τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες στον κάλαθο των αχρήστων.

Ας μην κουράζονται, επίσης, άδικα και εκείνοι οι ανιστόρητοι της "Νέας" ΕΤ, που τροχάνε τα τσεκούρια τους και περιμένουν να πέσει η 80χρονη δρυς, να την "ξηλεύσουν". Τα σχέδια και "όνειρά" τους δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ