Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βολές κατά του ύψους των συντάξεων

Να μην πάρουν μέρος στον "κοινωνικό διάλογο" για το ασφαλιστικό, καλεί τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ο γγ της ΓΣΕΕ

Τη νέα της επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, προετοιμάζει η κυβέρνηση. Ετσι, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχεδιάζει να θέσει στον "κοινωνικό διάλογο" την πρόταση, οι συντάξεις αθροιστικά (κύρια σύνταξη, επικουρική, απολαβές ή μερίσματα από λογαριασμούς αλληλοβοήθειας ή αυτασφάλισης) να μην υπερβαίνουν το 80% του μισθού των εν ενεργεία μισθωτών!

Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι δεν της έχει υποβληθεί τέτοια πρόταση και καλεί τον υπουργό Εργασίας να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα. Συνεχίζει, σημειώνοντας ότι θέση της ΓΣΕΕ είναι: "Κύρια σύνταξη ισόποση με το 80% των συντάξιμων αποδοχών και να αυξάνεται με το ποσοστό που αυξάνονται και οι μισθοί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΓΣΣΕ και η επικουρική να είναι πλήρως ανταποδοτική, τα δε επικουρικά ταμεία να αυτοδιοικούνται".

Ο γγ γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, δήλωσε σχετικά με το θέμα: "Πριν είκοσι μέρες, ο κ. υπουργός Εργασίας για να διευκολύνει την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη στο σερβίρισμα του αντεργατικού "Συμφώνου Εμπιστοσύνης των κοινωνικών εταίρων προς το 2000", υποσχέθηκε κάποιες προσωρινές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, όπως το ύψος των επικουρικών συντάξεων και άλλα τριτεύοντα θέματα.

Τώρα που όλοι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ψήφισαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ κατά τα κελεύσματα της κυβέρνησης, έρχεται ο κ. υπουργός και όχι μόνο εξαιρεί από τις προσωρινές έστω ρυθμίσεις τους εργαζομένους των ΔΕΚΟ (6μηνα), όχι απλά παίρνει πίσω ό,τι είχε σε αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ υποσχεθεί, αλλά και δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιούχων.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση για τις αντιλαϊκές της μεθοδεύσεις, καλούμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες να μην πάρουν μέρος στο στημένο παιχνίδι του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό, και τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με την καθολική και αγωνιστική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 18 του μήνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ