Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ,από το Μαυροβούνι Γυθείου, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, πρόσφερε πολλά στον τομέα των πληροφοριών. Πιάστηκε το 1945 και βασανίστηκε, ενώ ήταν έγκυος.

Πέθανε στις 10 Δεκέμβρη 1992, πιστή ως τη στερνή πνοή της στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατό της, προσφέρω στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της Επιτροπής Λακώνων.

Η κόρη της Κατερίνα Σαραντάκου

* * *

Στις 5 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΙΣΗ.

Τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Ο αδελφός του Νίκος Χαρίσης

* * *

Πέρασαν 10 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος, μονάκριβος αδελφός μας ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.Παλιός ΕΠΟΝίτης, δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του, ούτε και την ιδεολογία με την οποία γαλουχήθηκε. Ουμανιστής, οραματιστής και ρομαντικός, έμεινε αταλάντευτος οπαδός του ΚΚΕ ως την τελευταία του μέρα.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του Κόμματός μας προσφέρουμε 35.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Τα αδέρφια του Σοφία και Νίκος Μανουσαρίδης, Βαρβάρα και Νίκος Καζαντζίδης, Δέσποινα και Ελένη Παπαδοπούλου

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, από την Παναγιά Θάσου, που πέθανε στις 17 Ιούλη 1990, η γυναίκα του Λουκία Γαϊτανίδου, προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ. * * *

Ο Κώστας Λόλας, από τον Αετό Μεσσηνίας, προσφέρει 20.000 δρχ. στη ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών συγχωριανών του, που εκτελέστηκαν με αποφάσεις ιταλικών στρατοδικείων, σκοτώθηκαν στην κατοχή και στον εμφύλιο, εκτελέστηκαν με αποφάσεις έκτακτων στρατοδικείων και πέθαναν στις φυλακές και εξορίες: ΝΙΚΟΛΗ ΛΟΝΤΟΥ,ΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΝΑΓΟΥ ΜΑΝΟΛΗ, ΣΠΥΡΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑ,ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΛΑ,ΔΗΜΟΥ και ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΣΑΚΙΡΗ,ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,ΓΙΑΝΝΗ (από τη Χίο), ΗΛΙΑ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΝΑΠΟΛΕΩΝ και ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΤΣΗ,ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΗΤΡΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ (Αλαμπάση), ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΕΜΟΙΡΗ και ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του πεθερού μου ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΡΑΤΖΙΔΗ,του θαυμάσιου ανθρώπου και αγωνιστή, που εκτελέστηκε, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Αννα Χαρατζίδου

* * *

λ9

Στις 24 Οκτώβρη 1997 σε ηλικία 85 χρόνων έφυγε από κοντά μας ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ, στέλεχος του ΕΑΜ και ΕΛΑΣίτης. Διώχτηκε για την πατριωτική δράση του και αναγκάστηκε να βγει και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ.

Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του εμφύλιου, επαναπατρίστηκε το 1980. Εγκαταστάθηκε στο χωριό Αιμιλιανός Γρεβενών. Ηταν πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ και στη μνήμη του η σύζυγός του Αικατερίνη πρόσφερε στη ΝΕ Γρεβενών 10.000 δρχ.

* * *

λ18

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΕΛΟΥΚΙΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, που αγωνίστηκε με συνέπεια για την υπόθεση της εργατικής τάξης, την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο, και της φίλης μας ΕΛΕΝΗΣ ΣΕΡΑΣΗ,η οποία πέθανε πριν από ένα χρόνο και ως το τέλος της ζωής της αγωνιζόταν από τις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης Καλαμαριάς και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" για τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.

Νίκη Φελουκίδου

Νίκος Φελουκίδης και Τζένη Βουλγαροπούλου

* * *

Για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρω, μέσω του "Ριζοσπάστη", 80.000 δρχ. στη μνήμη των αγωνιστών αδελφών μου: ΝΙΚΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ και ΕΥΘΥΜΙΑΣ χήρας Ανδρέα ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Μήτσος Παπέλης

* * *

Στη μνήμη του ΔΙΟΜΗΔΗ ΤΟΥΡΛΙΔΑ,επίτιμου προέδρου της ΠΟΣΑ, και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΟΣΤΟΥΠΗ,μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών, οι οποίοι για πολλά χρόνια αγωνίστηκαν στους κλάδους των ΤΑΧΙ και φορτηγών ΔΧ, οι Δημήτρης Κούστας, Στάθης Γερονικόλας, Ερωτόκριτος Ποταμιάνος, Γεώργιος Μιχαλάκος, Μιχάλης Θεοδώρου, Γιάννης Πριμικύριος, Γιάννης Παπαδήμας και Ιωσήφ Δενδρινός, πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ συνταξιούχων αυτοκινητιστών, 56.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 7 Μάρτη 1944 Γερμανοί εκτέλεσαν τους πατριώτες ΠΕΡΙΚΛΗ και ΤΑΚΗ ΖΑΜΠΑΖΙΩΤΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟ από το χωριό Καρποφόρα (Ριζόμυλο) κοντά στο Πεταλίδι. Την Πρωτομαγιά του 1944 ταγματασφαλίτες εκτέλεσαν τους ΠΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ,ΓΙΑΝ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ,ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΣΙΑ και ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑ.Στον εμφύλιο, από τους τρομοκράτες του Μαγγανά δολοφονήθηκαν οι ΗΛΙΑΣ και ΤΑΣΙΑ ΜΑΥΡΟΥΛΗ,τα παιδιά τους ΘΕΟΔΩΡΟΣ και ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ,ο αδελφός του Ηλία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ,ΕΥΣΤ. Βασ. ΠΟΛΙΤΗ,ΗΛΙΑΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.Αλλοι 7 έζησαν 17 χρόνια στις φυλακές. Ενας απ' αυτούς είναι και ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΒΕΣ (φωτογραφία).

Στη μνήμη τους μία συντροφιά αντιστασιακών προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής Περιστερίου, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών, στελεχών του ΚΚΕ ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ,που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για το καλό του λαού και την κοινωνική πρόοδο της χώρας, τα αδέρφια Γιώργος και Γιάννης Σύρος προσφέρουν στο ΚΚΕ προς τιμήν των 80 χρόνων 20.000 δρχ.

* * *

λ18

Η Μαρία και ο Γιώργος Δημουλάς προσφέρουν 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη της μητέρας τους ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΣΑΜΨΩΝΑ και του θείου τους ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΜΨΩΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ