Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 3 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ Αναστ. ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ.Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, έμεινε συνεπής σε όλη τη μακρά πορεία της ζωής του, στο όραμα μιας δικαιότερης για τον άνθρωπο κοινωνίας. Στο πλάι του, με θάρρος ακατάβλητο, στάθηκε συμπαραστάτης του πάντα, η αξέχαστη συντρόφισσά του ΜΑΡΙΑ,η αγαπημένη μας μητέρα.

Στη μνήμη και των δύο γονιών μας προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φρυγίας 20.000 δρχ.

Νίκη, Ελευθερία και Ειρήνη

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,που έφυγε από τη ζωή πριν 4 χρόνια από τροχαίο δυστύχημα, τη ζωή που τόσο αγαπούσε και αγωνίστηκε γι' αυτήν, προσφέρω στο Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Αγ. Νικολάου" Αχαρνών, και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" μας.

Μαρία Πολίτου - Περιστερά

* * *

λ9

Πριν από ένα χρόνο έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΑΛΚΙΝΟΗ Γ. ΜΟΦΟΡΗ.

Στη μνήμη της και στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σ. ΜΟΦΟΡΗ,οι οποίοι ως το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε για τα 80χρονα του κόμματός 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Πειραιά.

Η κόρη τους Βούλα Κολιτσοπούλου

Τα εγγόνια τους Αντώνης, Αλκηζώ, Γιώργος

* * *

Στις 4 Δεκέμβρη 1997 πέθανε ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Φ. ΔΡΟΥΜΠΟΥΛΑ,μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Πολυξένη Δρούμπουλα πρόσφερε 30.000 δρχ. για το "Σπίτι του Αγωνιστή".

* * *

λ9

Στις 7 Δεκέμβρη 1997 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ μέλος του ΚΚΕ από τα Ελληνικά Μεσολογγίου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟΒ ΕΣΔΚΝΑ 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια του

* * *

λ18

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΝΤΩΝΗ και ΑΛΚΗ ΚΟΝΤΕ προσφέρω στο

"Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Ο μπάρμπα Αντώνης είχε κάποτε βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους 29 και Σόλωνος. Στην Κατοχή παραχώρησε το μικρό υπόγειο του βιβλιοπωλείου στην ΕΠΟΝ. Από εκεί, κάτω από τα μάτια των κατακτητών ξεκινούσαν τις νύχτες οι ΕΠΟΝίτες με προκηρύξεις, με αφίσες, με μπογιές και πινέλα και γέμιζαν τις πλατείες, τους δρόμους και τους τοίχους του κέντρου της Αθήνας με συνθήματα και έντυπο υλικό του αγώνα. Εκτός από το υπόγειο του βιβλιοπωλείου, είχε παραχωρήσει στην ΕΠΟΝ και το υπόγειο του σπιτιού του στου Γκύζη στην οδό Λιακαταίων 34 κοντά στην πλατεία. Εκεί στήθηκε το Τυπογραφείο του συνεργείου Διαφώτισης της Εργατικής ΕΠΟΝ των νυχτερινών σχολείων, που καθοδηγούσε τότε ο Νίκος Καραντηνός, γνωστός δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη" και πρόεδρος της ΠΕΑΦΕ. Το τυπογραφείο αυτό το χειριζόταν ο γιος του μπάρμπα - Αντώνη, ο Αλκης (Νικήτας), δεκαεφτάχρονος μαθητής στο 1ο νυχτερινό Γυμνάσιο στην οδό Μέτωνος.

Ο μπάρμπα - Αντώνης πέθανε το 1960.

Ο Αλκης έπεσε πολεμώντας τους επεμβασίες Εγγλέζους, στη μάχη έξω από τις φυλακές Συγγρού, το Δεκέμβρη 1944.

"Αιώνια η μνήμη σας αδελφοί στον τίμιο που πέσατε αγώνα".

Χρήστος Χριστοδουλάκης, αντιστασιακός, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

* * *

Στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΠΑΥΛΟΥ ΤΡΙΜΑΝΗ,που χάθηκε απρόσμενα και κηδεύτηκε στις 5 Δεκέμβρη 1997 στην Καισαριανή, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Βασιλική Δεληβοριά - Ιωαννίδου

* * *

Στη μνήμη του εξαδέλφου μου ΠΑΥΛΟΥ ΤΡΙΜΑΝΗ και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Θα τον θυμούμαστε όλοι με αγάπη, όπως τον αγαπούσαμε όσο ζούσε.

Βάσω Ανθούλη - Κωνσταντινοπούλου

* Επίσης στη μνήμη του Παύλου Τριμάνη πρόσφεραν: Τα εξαδέλφια Ασπασία και ο Κώστας Ανθούλης 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και η εξαδέλφη του Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκη 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Στη μνήμη της αξέχαστης αδελφής μου ΘΕΑΝΩΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ,μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία αγωνίστηκε αταλάντευτα σε όλη της τη ζωή για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και σοσιαλιστική, προσφέρω 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.Πόπη Τσιόδρα

* * *

λ9

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ,καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού, πριν από 6 μήνες έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή στον Εύδηλο Ικαρίας. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο του Βύρωνα. Ηταν θερμός οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη". Επίσης ήταν βαθιά κατατοπισμένος για ό,τι συμβαίνει στον ταλαίπωρο πλανήτη μας.

Η μορφή του θα μείνει άσβεστη στους συναδέλφου του και σε όσους τον γνώρισαν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα της ζωής του Φωφώ και η κόρη του Ιωάννα

* * *

Στις 25 Δεκέμβρη 1997 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΕΣΣΑΣ μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, οι συναγωνιστές του πρόσφεραν 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του λοχαγού μου στο 3ο Αντιαεροπορικό Θεσσαλονίκης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και επιτελάρχη του ΔΣΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΟΥ ΝΤΑΒΕΛΟΥ,που σκοτώθηκε στη μάχη της Σκάλας Λακωνίας, με Γερμανούς και ταγματασφαλίτες στις 5 Μάρτη 1944, τωνΝΙΚΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ από τα Νόγια Λακωνίας, μαχητών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Παναγιώτης Αϊβαλιώτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ