Κυριακή 14 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δεν πάει άλλο"!

Εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλιάς εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν την αντεργατική λαίλαπα και να συμμετέχουν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία στις 18 Δεκέμβρη

Με αποφασιστικότητα βαδίζουν οι εργαζόμενοι προς την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 Δεκέμβρη,αντικρίζοντάς τη σαν μια ευκαιρία για να φωνάξουν πως "δεν πάει άλλο".Να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική σκληρής λιτότητας, στα "εκσυγχρονιστικά" τερτίπια του διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου" και να απαιτήσουν: "Κάτω τα χέρια απ' τα δικαιώματά μας".

Αυτό το αγωνιστικό κλίμα εκφράστηκε και στις περιοδείες σε χώρους δουλιάς που πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες συνδικαλιστικά στελέχη, στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της απεργίας.

"Και βέβαια θα κατέβω στην απεργία και εγώ και οι συνάδελφοί μου" θα πει ο Σταμάτης Αγγελάρας,εργαζόμενος στην επιχείρηση AEG και θα συμπληρώσει:"Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο εργάτης χτυπιέται από όλες τις πλευρές. Ιδιαίτερα μέσα στα εργοστάσια... εντατικοποίηση, προβλήματα. Το σκεπτικό των εργοδοτών είναι πώς θα δώσουν ακόμα μικρότερα μεροκάματα. Και μεις εδώ δεχόμαστε χτυπήματα, με πρόσφατο τις διαθεσιμότητες που δόθηκαν σε 3 συναδέλφισσες γιατί λέει δεν υπήρχε δουλιά". Ο Στ. Αγγελάρας έχει δυο παιδιά και ομολογεί: "δύσκολα τα βγάζω πέρα, με τα φροντιστήρια που μας αναγκάζουν να τα στέλνουμε, με την ακρίβεια. Για μένα η μόνη λύση είναι συμμετοχή στα σωματεία, στην απεργία και να συνεχιστεί ο αγώνας. Ολοι ενωμένοι γιατί το μεροκάματο δεν έχει χρώμα".

Την ίδια αγωνιστική διάθεση εκδηλώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, όπως θα μας πει ο Βασίλης Γρηγοριάδης,πρόεδρος του σωματείου της AEG. "Οι εργαζόμενοι - θα πει - καταδικάζουν την πολιτική εκείνη που μας θέλει δέσμιους των πολυεθνικών. Θα συμμετέχουμε στην απεργία για να εκφράσουμε επίσης την αντίθεσή μας στο "διάλογο" που διαλύει τις κατακτήσεις μας και στον οποίο πήγε η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Για να μπορέσει να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια απαιτείται συντονισμένος αγώνας. Γι' αυτό καλούμε τη ΓΣΕΕ να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις".

Ο Κώστας Κιτάνης,πρόεδρος του σωματείου στο "Δράκο Πολέμη" θα επισημάνει: "Ολοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν τη θέληση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Σύσσωμοι θα κατέβουμε στην απεργία και στη συγκέντρωση. Αυτή την απόφαση πήραμε στη Γενική μας Συνέλευση. Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη θα κάνουμε νέα Συνέλευση για να καθορίσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο για την επιχειρησιακή σύμβαση. Θα κατέβουμε στην απεργία με συγκεκριμένα αιτήματα".

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος,πρόεδρος του σωματείου "Φυρογένης",θα επισημάνει ότι "ο κόσμος εδώ βλέπει ότι οξύνονται τα προβλήματα και έχει τη διάθεση να αντιδράσει. Αντιλαμβάνεται την αξία του αγώνα για να περιφρουρήσει αυτά που έχει και να κατακτήσει και νέα και αυτό θα εκφραστεί και τη μέρα της απεργίας".

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ανδρέας Κολλιόπουλος που εργάζεται 25 χρόνια στην επιχείρηση "ΚΑΖΗΣ",αλλά θα πει "παίρνω μόλις 8.500 μεροκάματο μεικτά και έχω οικογένεια. Πρέπει να αντιδράσουμε στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Ολο για "μαύρες τρύπες" μας λένε, όλο φόρους, και τι μας παρέχουν; Παιδεία, με τα φροντιστήρια; Ασφάλιση, τι; Ολοι στην απεργία να απαντήσουμε δυναμικά".

"Μας πνίγει το δίκιο" θα συμπληρώσει ο συνάδελφός του, Δημήτρης Καλεαντόπουλος."Είμαστε άνθρωποι - συνεχίζει - και θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Με την ανεργία, την ακρίβεια, τους συνεχείς φόρους, δεν πάει άλλο. Ολα αυτά τα τερτίπια με τους "διαλόγους" και τα "σύμφωνα εμπιστοσύνης" είναι ενάντιά μας. Κατεβαίνουμε στην απεργία για να τους πούμε ότι δεν τα ανεχόμαστε και θα τους το δώσουμε να το καταλάβουν καλά".

Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ