Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προϋπολογισμός

ΛΟΙΠΟΝ, το ξέρατε ότι η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια είχε σαν στόχο τη σταθεροποίηση του εισοδήματος των εργαζομένων, αλλά τούτη τη χρονιά βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσει, μετ' εκπλήξεως, ότι, τελικά, υπήρξε ... αύξηση και μάλιστα μεγάλη;!!

***

Φανταστείτε τώρα τη δική μας έκπληξη, όταν ακούσαμε χτες στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας τη συγκεκριμένη ατάκα!

***

Μάλλον τυχερός ήταν ο Γιάννος, που την ώρα που μιλούσε όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την υπόθεση με το αεροσκάφος στα δελτία ειδήσεων.

***

Αλλιώς, δεν το συζητάμε, η συγκεκριμένη φράση σήκωνε επί τόπου λαϊκή εξέγερση.

***

Είπαμε, ως έθνος, τον έχουμε το μαζοχισμό στο αίμα μας (απόδειξη το πόσες φορές έχει εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση), αλλά όχι κι έτσι, βρε παιδί μου. Οχι τόσο πολύ δούλεμα.

***

Αφού κι ο Σημίτης που καθόταν δίπλα του εκεί στο πρωθυπουργικό έδρανο τον κοίταζε σαν χαζός! Σκεφτόταν προφανώς, αν υπάρχουν όντως τόσο αφελείς για να τα πιστέψουν...

***

Μα, για σκεφτείτε το, είναι εντελώς παρανοϊκό: Αύξηση με ...2.5% πάει; Δεν πάει...

***

ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ανά χείρας να παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, εμφανίστηκε χτες ο Στέφανος Μάνος, στο σόου της Ρούλας Κορομηλά. Αχ βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί. Πριν μερικά χρόνια, τέτοιον καιρό, αντί να μαγειρεύει σε κουζίνα "μαγείρευε" τους δείκτες του προϋπολογισμού!

***

Τώρα άλλος είναι ο ..."σεφ" της εισοδηματικής πολιτικής, του πληθωρισμού, των επενδύσεων, και των κοινωνικών κονδυλίων. Ισάξιος, βεβαίως, του κ. Μάνου, στις "νεοφιλελεύθερες" συνταγές. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

***

Μόνο εμείς παραμείναμε στις θέσεις μας και, δυστυχώς, ούτε και φέτος θα ...αλλάξουμε γεύση. Μια από τα ίδια και χειρότερα.

***

ΟΠΩΣ διαπιστώσατε, ασχολούμαστε αποκλειστικά με τον προϋπολογισμό σήμερα. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι αυτός θα ασχολείται μαζί μας όλο το 1998. Κοίτα κάτι πράγματα που αναγκαζόμαστε και λέμε χρονιάρες μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ