Κυριακή 21 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Αναπροσαρμογή της σύνταξης

Την αγανάκτησή του εκφράζει σε γράμμα του ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, συνταξιούχος εφημεριδοπώλης, για τα όσα διαδραματίζονται σε βάρος - όπως τονίζει - των Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων. "Το Καταστατικό του Οργανισμού ΤΣΕΥΠ, προβλέπει να γίνεται αναπροσαρμογή της σύνταξης, ανάλογη με την υπογραφείσα κάθε φορά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Από το 1981 έως το 1992 δεν είχε γίνει καμιά αναπροσαρμογή. Παίρναμε μόνο την ΑΤΑ.

Υστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια, στις 3-6-1992, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων, ζήτησε από το Συμβούλιο του Ταμείου (ΤΣΕΥΠ) να γίνει αναπροσαρμογή των συντάξεων. Πράγματι, το Ταμείο, θεωρώντας δίκαιο το αίτημά μας, ζήτησε εγγράφως την έγκριση του αρμοδίου υπουργείου Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δυστυχώς, ο υπουργός απέρριψε το αίτημα αυτό των συνταξιούχων, λόγω "εισοδηματικής πολιτικής".

Στις 18-12-92, ο σύνδεσμος κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με την υπ' αριθ. 2436/1997 απόφασή του δικαιώνει τους εφημεριδοπώλες για την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους. Το συμβούλιο του Ταμείου, με την από 22-10-1997 απόφασή του, δέχεται να καταβάλει τα χρήματα της αναπροσαρμογής, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψη του ότι μια τέτοια ενέργεια δε θέτει σε κίνδυνο τα οικονομικά του ασφαλιστικού μας οργανισμού, τα οποία, σημειωτέον, βρίσκονται στην πιο ανθηρή κατάσταση των τελευταίων χρόνων. Δυστυχώς το υπουργείο απέρριψε και την απόφαση αυτή.

Εμείς δε ζητάμε χρήματα από το κράτος. Ζητάμε, από τα χρήματα που καταθέταμε σαράντα πέντε (45) ολόκληρα χρόνια, από το υστέρημά μας, για να πάρουμε μια ανθρώπινη σύνταξη στα γεράματά μας και όχι βοήθημα πείνας και ντροπής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ