Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινές πρεμιέρες
  • Ανήμερα Χριστουγέννων κάνει πρεμιέρα το "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας",στο θέατρο "Πόρτα",με τον σαιξπηρικό "Αμλετ",σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά,σκηνοθεσία του Αντρέι Βισνέφσκι,σκηνικά - κοστούμια Πάουελ Ντομπρζίσκι,μουσική του Μπόλεκ Ράβσκι.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αλέξης Σταυράκης, Δημήτρης Βάγιας, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Λιγνάδης, Θοδωρής Σκούρτας, Στάθης Βούτος, Γιώργος Στριφτάρης κ.ά. "Πρόκειται για μια ελληνική πρόταση - λέει ο Γιώργος Κιμούλης - στις τόσες παραστάσεις του "Αμλετ" που δίνονται αυτή την εποχή σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Γιατί για το σύγχρονο άνθρωπο το υπαρξιακό ερώτημα δεν είναι αν ζει, αλλά πώς ζει. Και ο "Αμλετ", το μυστήριο του οποίου δεν έχει απαντηθεί ακόμα, μοιάζει τόσο σύγχρονος".
  • Εγκαίνια με το "Νηρέα το Βάρα" του Δημήτρη Παπαχρίστου θα κάνει ο Γιώργος Αρμένης,τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στο καινούριο θέατρο που βρίσκεται Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19 στα Εξάρχεια, πίσω από το Μουσείο. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Εύας Κοταμανίδου,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα,μουσική Γιάννη Σπυρόπουλου (Μπαχ). Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Μαρίκα Τζιραλίδου, Χάρης Σώζος.Πολύ σύντομα το "Νηρέα" θα διαδεχτεί το έργο του Γιώργου Σκούρτη "Κομμάτια και Θρύψαλα".Επίσης θα ανέβουν: Το έργο "Εν Δροβώλοβω Καλαβρύτων" και για τα παιδιά το έργο "Περιπέτειες του Τζιτζιρή",με μουσική Λίνου Κόκοτου.Τους 15 ρόλους θα αυτοσχεδιάσει ο Γιώργος Αρμένης,με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.
  • Ξεκίνησαν, στον "Τεχνοχώρο",οι παραστάσεις του έργου "Κρίμα που είναι πόρνη" του Τζον Φορντ,από την "Ομάδα Θέαμα",σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα,σκηνικά Απόστολου Βέττα,κοστούμια Γιώργου Ελευθεριάδη,χορογραφία Πέρσας Σταματοπούλου και μουσική Ιάκωβου Δρόσου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Μαυριτσάκης, Κώστας Μπάρας, Γιάννης Στεφόπουλος, Βάνα Πεφάνη,κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ