Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Χρονιά - ορόσημο

Μοναδικές επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο

Χρονιά - ορόσημο αποτελεί το 1997 για την ελληνική υδατοσφαίριση, αφού υπήρξαν πολλές διεθνείς επιτυχίες που επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο ότι το ελληνικό πόλο δίκαια συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του χώρου.

Η δεύτερη θέση της εθνικής ομάδας στο ΦΙΝΑ - ΚΑΠ στην Αθήνα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης από τη Βουλιαγμένη και ο παγκόσμιος τίτλος των νεανίδων ανέβασαν το ελληνικό πόλο σε ψηλές θέσεις της παγκόσμιας κλίμακας και πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις στους Ελληνες φιλάθλους.

Ας δούμε αναλυτικότερα...

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Απότομα μέσα σε ένα χρόνο θα 'λεγε κανείς ότι μεγάλωσαν οι"μπέμπηδες" του ελληνικού πόλο και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, αφού στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ευρώπης. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας. Στο κατάμεστο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ επιβλήθηκε της ιταλικής Ρόμα με 7 - 6 (το πρώτο παιχνίδι στη Ρώμη είχε λήξει ισόπαλο), φέρνοντας το τρόπαιο στη χώρα μας.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Τη σκυτάλη των επιτυχιών στο πόλο πήρε στις αρχές καλοκαιριού η εθνική ανδρών, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ (Παγκόσμιο Κύπελλο), που διεξήχθηκε στο ΟΑΚΑ. Μετά από μια εκπληκτική πορεία και σημαντικές νίκες επί ισχυρών αντιπάλων όπως η Ουγγαρία (8-4), η Ιταλία (6-4), η Ισπανία (7-6) κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Εκεί ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 8-5, αλλά ο στόχος είχε ήδη επιτευχθεί και με το παραπάνω. Στα αξιοσημείωτα, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στον τελικό, όπου σημειώθηκε ρεκόρ εισιτηρίων για αγώνα πόλο στη χώρα μας.

Παρ' όλα αυτά δυο μήνες αργότερα στο Πανευρωπαϊκό της Σεβίλλης τα όνειρα και οι προσδοκίες έμειναν ανεκπλήρωτα... Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό τερματίζοντας στην 7η θέση. Κυριότερη αιτία τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας από τη διαφωνία των παικτών - Ομοσπονδίας για το θέμα των πριμ του ΦΙΝΑ ΚΑΠ και οδήγησε σε πολυήμερη αποχή από τις προπονήσεις.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Οι μικρές... γοργόνες του ελληνικού πόλο ήταν αυτές που έκλεψαν την παράσταση, αφού ανέβηκαν στην κορυφαία θέση του κόσμου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρδισαν τον τίτλο, πετυχαίνοντας 8 νίκες σε αντίστοιχα παιχνίδια. Στον τελικό επικράτησαν της Αυστραλίας με 6-5.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΩΝ: Αξιόλογη ήταν η συγκομιδή τόσο των εφήβων όσο και των νέων. Οι έφηβοι ήταν τρίτοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με νίκη επί των Αυστραλών στο μικρό τελικό. Οι νέοι πήραν την τρίτη θέση στην Ευρώπη, κερδίζοντας στο μικρό τελικό τους Γιουγκοσλάβους με 6-5. Επιτυχίες που έδειξαν ότι το ελληνικό πόλο δεν έχει μόνο παρόν αλλά και σπουδαίο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ