Κυριακή 28 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40

λγ27

ΜΑΡΙΑ ΒΑΖΟΥΡΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, εκτελέστηκε στην οδό Φαίδρας αρ. 1 στο Θησείο στο μεγάλο Δεκέμβρη. ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΠΛΑΝΗ, κομμουνίστρια, που εκτελέστηκε το 1949 στην Αθήνα. ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ,σύμβολο κομμουνιστή, που εκτελέστηκε. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ,γιος της Μαρίας Βαζούρα, ταγματάρχης του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησίου. ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ανιψιά της Μαρίας Βαζούρα, μαχήτρια του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις το 1949. ΒΟΥΛΑ ΒΑΖΟΥΡΑ,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Πήρε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις, ως στέλεχος του ΚΚΕ και πολλών μαζικών οργανώσεων από τα 18 της χρόνια, έως τα 72, που έπειτα από πολλές ταλαιπωρίες από ανίατη αρρώστια, μας άφησε στις 15 Αυγούστου 1996. Το κενό που άφησε από όπου πέρασε θα καλυφθεί μόνο με ένταση των αγώνων μας, έτσι ώστε να εκπληρωθούν τα ιδανικά της, που είναι κοινά για όλους. ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ,ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ,ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ (Νέστορας), ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ,ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ,ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΕΠΕΣΗ,ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗΣ.

Στη μνήμη τους και στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΡΣΑΡΗ,που μας άφησε πρόσφατα και ξαφνικά και ήταν οπαδός του Κόμματός μας, και στη μνήμη όλων όσων έπεσαν στο μεγάλο αγώνα, ή άφησαν τη ζωή ενώ αγωνίζονταν μέσα από τις γραμμές του Κόμματός μας, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του τιμημένου ΚΚΕ 1.000.000 δρχ., για να ακούγεται δυνατότερα η μόνη αληθινή φωνή, αλλά και η δράση για να απαλλαγούμε από τη βάρβαρη ταξική κοινωνία και να περάσουμε στο σοσιαλισμό και στον κομμουνισμό.

Οικογένεια Παναγιώτη Βαζούρα

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗ,που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1989 σε ηλικία 38 χρόνων και για την ονομαστική του γιορτή, ο πατέρας του Αποστόλης πρόσφερε 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Χωριστής.

* * *

λγ9

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος και αξέχαστος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα και πατέρας μας αντιστασιακός ΜΙΜΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Στέλλα

Τα παιδιά του Γιώργος - Λίλα

* * *

λγ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ,πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - 41, στον εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και τραυματίστηκε. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, επαναπατρίστηκε και πέθανε το 1980.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αδελφών του ΚΩΣΤΑ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ,οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1948 στο Γράμμο, η Μαρία, σύζυγος του Αθαν. Δεληγιάννη, και τα παιδιά του, προσφέρουν 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΔΕΤΠΟΛ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 24 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΦΡΟΣΩΣ (Γεωργίας) Δημητριάδου - ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ.

Στη μνήμη της ο άντρας της Νίκος Μαραγκάκης πρόσφερε 25.000 δρχ. και η κόρη της Χαρίκλεια Μαραγκάκη προσφέρει 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης..

* * *

λγ9

Ο ΗΛΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ,που χάθηκε στην εθνική οδό Ναυπάκτου - Μοναστηράκι στις 4 Δεκέμβρη 1997, γεννήθηκε το 1923 στο Μοναστηράκι Δωρίδας, από γονείς αγρότες. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση - ΕΛΑΣ και Πολιτοφυλακή - και μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια. Κρατήθηκε 16 χρόνια στις φυλακές. Οταν αφέθηκε ελεύθερος δημιούργησε οικογένεια. Ηταν καλός οικογενειάρχης και καλός αγωνιστής, γι' αυτό και θα μείνει αξέχαστος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αθανασία και ο γιος του Γιάννης

  • Επίσης στη μνήμη του Ηλία Δασκαλόπουλου, οι κουνιάδες του Ελένη και Φωτεινή προσφέρουν από 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και η Ελένη πρόσφερε και 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,που πέθανε το 1995 και των συγχωριανών μας μαχητών του ΔΣΕ, που έπεσαν στη διάρκεια του εμφύλιου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΜΑΛΑ,ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΣΕΡΓΑ,ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΙΝΤΗ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΣΙΤΣΟΥΛΑ,ΦΩΤΗ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ και ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗ,προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Αθανάσιος και Μαρία Κουτούζα

* * *

λγ9

Ο σεβαστός μου πατέρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΔΗΣ,του οποίου η καρδιά έπαψε να χτυπά στις 6 Σεπτέμβρη 1997, γεννήθηκε στο Σουφλί το 1909. Σε όλη του τη ζωή στάθηκε υπερασπιστής του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και άντεξε σε όλους τους διωγμούς, χωρίς να πάψει να ενδιαφέρεται για το κόμμα του, έως τα βαθιά γεράματά του.

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατό του, στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Θεοδώρα Διαμαντούδη

* * *

λγ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΙΚΑΣ,μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε στις 16 Νοέμβρη 1997 σε ηλικία 78 χρόνων, από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκε το 1982 και εγκαταστάθηκε στο χωριό του, το Κηπουριό Γρεβενών. Ηταν γραμματέας της ΚΟΒ του χωριού του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ολγα, ο γιος του Παύλος και η κόρη του Θεοδώρα πρόσφεραν στη ΝΕ Γρεβενών 10.000 δρχ.

  • Επίσης στη μνήμη του Γ. Τσιρίκα, τα μέλη της ΚΟΒ Κηπουριού πρόσφεραν στη ΝΕ Γρεβενών 5.000 δρχ.

* * *

λγ9

Η ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΛΤΙΔΟΥ που πέθανε στις 14 Νοέμβρη 1997, καταγόταν από τους Νερόμυλους Αριδέας. Ηταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, όπως και όλη η οικογένειά της. Μετά την Απελευθέρωση, η τρομοκρατία και οι διώξεις, την ανάγκασαν να καταφύγει στο ΔΣΕ και με το τέλος του εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1976. Εμεινε πιστή στα ιδανικά της, στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της και για τα 80χρονα του ΚΚΕ ο σύζυγός της Λεωνίδας Στολτίδης, τα παιδιά της Τάκης και Ρίτα και τα εγγόνια της Λεωνίδας, Νόντας, Ελένη και η Μαρία Ράπτη προσφέρουν 20.000 δρχ. στη ΝΕ Κοζάνης.

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συναδέλφου μας ΔΙΟΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, για την ονομαστική του γιορτή - στις 17 Δεκέμβρη - και για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Καλλιθέας, 9.000 δρχ.

Ελένη Κουτοβα, Μιχ. Καραντάκος, Γεωρ. Θράβαλος, Δημ. Παντοζώνας, Νικ. Τσεκούρας, Εμμαν. Σεβαστίδης, Ελένη Αθανασίου, Ελπίδα Αργυρούδη, και Ελευθερία Κατσουλού.

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΣΑΚΗ,προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών Καλλιθέας για τα 80χρονα του ΚΚΕ, του οποίου ήταν οπαδός.

Η γυναίκα του

* * *

λγ9

Στις 13 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου και αξέχαστου συντρόφου μου ΤΑΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Στη μνήμη του και ως ελάχιστο φόρο τιμής, προσφέρω 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Καλλιθέας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε από τα νεανικά του χρόνια.

Η γυναίκα του

* * *

λγ18

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥΛΗ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΩΣ ΚΡΟΥΣΤΗ και των αδελφών μας ΣΤΑΥΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ και ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΠΟΥΛΗ,προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κυπριάδου - Πατησίων, 40.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό μας σύντροφο.

Παναγιώτης και Λουκία Πουλή

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στους αγώνες ΗΛΙΑ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε, προσφέρουμε 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας.

Η σύζυγός του Ελένη, τα παιδιά του και τα εγγόνια του

* * *

λγ9

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΡΩΝΗΣ από τη Γαβαλού Μεσολογγίου, αξιωματικός Πυροβολικού, πολέμησε τους Ιταλούς εισβολείς στο αλβανικό μέτωπο. Καθηγητής - μετεωρολόγος - εγκατέλειψε το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης, όπου εργαζόταν και μαζί με άλλους συναδέλφους του εντάχθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ Μακρύνειας ως στρατιωτικός. Πιάστηκε από τους κατακτητές στο Αγρίνιο και εκτελέστηκε στις 10 Φλεβάρη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στη μνήμη του ο αδερφός του Σωτήρης Πατρώνης πρόσφερε για τα 80χρονα του ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς και 5.000 στο Παράρτημα Μακρύνειας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

λγ9

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΗΜΑΧΙΤΗΣ,από τη Θεσσαλονίκη, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ στη Χαλκιδική. Εργαζόταν στη ΔΕΗ και ανέπτυξε δραστηριότητα στο συνδικαλιστικό χώρο. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Πτολεμαϊδας της ΠΕΑΕΑ.

Τρεισήμισι χρόνια μετά το θάνατό του και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ η σύζυγός του Σούλα προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Πτολεμαϊδας.

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΑΛΛΑ (Σπανού), ΙΑΚΩΒΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ,των αδελφών μας ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ,μαχητών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Οικ. Σάλλα Βασίλης, Νίκη, Μαρίτσα, Λόλα

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΙΑΚΩΒΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ και των αδελφών μας ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ,μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο προσφέρουμε για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Οι αδελφές Ελπίδα, Αγγελική, Μαργαρίτα, Ρεβέκκα

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΒΑΣΙΛΗ και ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ και του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΛΕΤΣΑ,που πέθανε στον αγώνα, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 50.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ελπίδα Φλέτσου

* * *

λγ9

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον άδικο χαμό του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή, ως ένα μέρος του πλάνου που θα είχε.

Οι γονείς και τα αδέρφια του

* * *

λγ27

Η Χρυσούλα Γκόγκογλου και η Μαρία Παπάνθιμου πρόσφεραν 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, στη μνήμη των γονιών τους ΣΟΦΙΑΣ και ΘΑΝΑΣΗ (Νάσου) ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, συνδικαλιστικού στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 32 χρόνια του, τον Νοέμβρη του 1928 στις Σέρρες από συγκοπή, μετά από συγκέντρωση καπνεργατών. Ηταν ένας από τους ομιλητές. Η μάνα τους, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, γνώρισε όλες τις δοκιμασίες και τους κατατρεγμούς, αλλά πάντα στάθηκε δίπλα στα καταδιωκόμενα παιδιά της, έξω από την πόρτα της φυλακής, στον τόπο εξορίας. Εφυγε στα 95 χρόνια της. Ο αδελφός τους ΓΙΩΡΓΟΣ,αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, έπεσε σε μάχη το 1948, στα 28 του χρόνια, πολεμώντας για την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό, που από παιδί 14 χρόνων, μαθητής, στρατεύτηκε στην ΟΚΝΕ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ - σύζυγος και αδελφός - ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος και γγ της Ομοσπονδίας φωτογράφων. Για τη δράση του αυτή εκτοπίστηκε το 1967 στα Γιούρα και στο Λακκί.

Εφυγε από τη ζωή στα 70 χρόνια, το 1996.

* * *

λγ9

Ο παλαίμαχος κομμουνιστής Αποστόλης Τσάρας προσφέρει 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη και για τη γιορτή της συντρόφισσάς του ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΑ

* * *

λγ9

Ενας χρόνος κύλησε από το θάνατο του αγαπητού μας φίλου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ και στη μνήμη εκείνων που τον γνώριζαν, στο Βερολίνο όπου εργαζόταν, μένει αξέχαστος. Αν και γνώριζε ότι δε θα έβγαινε νικητής από τον άνισο αγώνα με την ανίατη ασθένεια, δε λύγισε. Με παρηγοριά την ακλόνητη πίστη στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, που δεν απαρνήθηκε ποτέ, πάσχιζε να αρπάξει ώρες από τη ζωή ως την τελευταία στιγμή.

Οι οικογενειακοί φίλοι του Γιάννης και Χρυσούλα Παπακώστα, στο όνομα και των υπόλοιπων φίλων, προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 100 γερμανικά μάρκα (16.000 δρχ.) με την ευχή να είναι ελαφρύ το χώμα της πατρικής γης, όπου αναπαύεται.

* * *

λγ18

Στη μνήμη των ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ από τη Σιάτιστα Κοζάνης, η Στέλλα και ο Ναούμ Τσιαούσης προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 40.000 δρχ. στην ΚΟ Σιάτιστας για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

***

λγ9

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός και αξέχαστος ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Αϊδονοχώρι Κοζάνης. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, υπηρέτησε στο 27ο Σύνταγμα της 9ης Μεραρχίας ως καπετάνιος της υποδειγματικής ομάδας της ΕΠΟΝ.

Μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε και κατέφυγε στο ΔΣΕ.

Με το τέλος του Εμφύλιου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου δούλεψε ως υποδιευθυντής της φάμπρικας Ραπτικής.

Ηταν υπόδειγμα συζύγου και πατέρα.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Τούμπας, 5.000 δρχ.

Η σύζυγός του Ευδοκία

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΥΝΤΩΝΑ,συνδικαλιστή, μέλους της Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας και για χρόνια στελέχους της Αχτιδικής Επιτροπής Τούμπας, ο οποίος πέθανε στις 12 Μάη 1990, προσφέρουμε προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 10.000 δρχ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

λγ9

Απέραντη τιμή στα 80 χρόνια της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Οχτωβριανής Επανάστασης.

Τιμή μεγάλη στα 80 χρόνια του κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Τιμή και υπόκλιση στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ,που σήμερα, 21 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 16 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας, στα 61 του χρόνια.

Τιμή και υπόκλιση στη μνήμη όλων των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για τα ιδανικά του κομμουνισμού.

Προσφέρουμε 80.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Δέσποινα, η αδελφή του Βαρβάρα Λαμπρίδου, η οικογένεια Σωτήρη Ματθαίου και ο ανιψιός του Θανάσης Σ. Ματθαίος.

* * *

λγ9

Στις 13 Νοέμβρη 1997, έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΛΑΝΗΣ,από τον Αλμυρό Μαγνησίας. Υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον πόλεμο του 1940. Την περίοδο της Αντίστασης, πήρε ενεργό μέρος στον ΕΛΑΣ.

Μετά τη Βάρκιζα και τις διώξεις που δέχτηκε από τις ομάδες των δωσιλόγων, κατατάχτηκε στο Ιππικό του ΔΣΕ.

Με το τέλος του Εμφύλιου, καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο. Οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι συλλήψεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο για τον Θανάση Βελάνη, ο οποίος έως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στις αρχές και στις ιδέες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ προσφέρουμε στην ΚΟΒ Αλμυρού 50.000 δρχ.

Η γυναίκα του Σοφία

Τα παιδιά του Δημήτρης και Γεωργία και ο εγγονός του Θανάσης

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έζησε και πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, τα παιδιά του Γιώργος και Χαρίκλεια πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Κυπριάδου - Πατησίων, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λγ9

Στις 19 Δεκέμβρη έκλεισαν 7 χρόνια από το θάνατο της συντρόφισσάς μου ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΗ,ΕΑΜίτισσας και μαχήτριας του ΔΣΕ. Συμπληρώθηκαν και 50 χρόνια από το θάνατο, σε μάχη, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΙΔΗ,μαχητή του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτώριας.

Λευτέρης Κουκουλίδης

* * *

λγ9

Στις 23 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από το χαμό του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΤΖΑ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου πατέρα και συζύγου, ο οποίος με συνέπεια έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 50.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΣΕΣΜΕΤΖΗ,προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Καλλιθέας, 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

λγ9

Στη μνήμη του αξέχαστου ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΟΥΔΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρουμε για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης, 20.000 δρχ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

λγ9

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε από κοντά μας πριν από ένα χρόνο, η οικογένειά του πρόσφερε 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σιδ. Σταθμού Κατερίνης και τα μέλη της ΚΟΒ Σιδ. Σταθμού Κατερίνης πρόσφεραν 11.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ