Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ξεσπάει φρενίτιδα ενθουσιασμού στους μεγαλοεργολάβους για τα... "χρυσά" που θα πάρουν.

Ο Σημίτης καλεί το Γιάννο και του ζητάει να ετοιμάσει την εθνική ομάδα.- Εννοείτε, φυσικά, κύριε πρωθυπουργέ, τους αθλητές που έχουμε για το στίβο...

- Οχι, ανόητε δεν εννοώ αυτούς. Τους άλλους, τους μισθωτούς, που τους έχουμε για το... στύβω, θέλω να ετοιμάσεις.

- Δηλαδή να εντείνω τις... προπονήσεις τους στα "βάρη", στο "κουπί" και τα παρόμοια αθλήματα;

- Ακριβώς. Και παράλληλα εσύ κι ο Δρυς ν' αρχίσετε να κάνετε περισσότερες... βουτιές στις τσέπες του κοσμάκη, γιατί ποιος νομίζει πως θα πληρώσει τη διοργάνωση;

- Εντάξει, αρχηγέ, θα τους ξετινάξουμε καλά τους "μικρούς" και είμαι σίγουρος ότι θα συγκεντρώσουμε τόσα χρήματα που η διοργάνωση της Ολυμπιάδας θα είναι όντως λαμπρή.

- Λαμπρή δεν ξέρω αν θα 'ναι Γιάννο, αλλά... Λαμπρακική θα είναι σίγουρα!

Πρωταθλητής ο μισθωτός,

Κουταλιανός, λιοντάρι,

σηκώνει "κρίσεις" συνεχώς,

"συγκλίσεις" κι άλλα βάρη

κι επάξια του έδωσαν

το... έπαθλο "ζωνάρι"!

ΟΚΤΩΒΡΗΣ

Οι "μεταρρυθμίσεις" του Αρσένη στην παιδεία πηγαίνουν καλά, δεδομένου ότι έχουν καθιερωθεί ήδη το "ανοιχτό πανεπιστήμιο" και το... "κλειστό σχολείο" (λόγω καταλήψεων, απεργιών των καθηγητών κλπ.)! Ικανοποιητικά επίσης λειτουργεί ο θεσμός του πολλαπλού βιβλίου και του... πολλαπλού φροντιστηρίου, ενώ με τις "αλλαγές" που έχουν γίνει, τα πτυχία δίνονται πλέον στους αποφοίτους μέσα σε... κορνίζα, ώστε να είναι έτοιμα για ανάρτηση στον τοίχο!

"Αλλαγές"... μεγάλες πάλι,

στου κασίδη το κεφάλι,

"μεταρρύθμιση" - απάτη,

στων παιδιών πάνω την πλάτη.

"Αλλαγές" εκ θεμελίων

προγραμμάτων και βιβλίων

"μεταρρύθμιση" - φενάκη,

ούνα φάτσα με τον Μάκη!

ΝΟΕΜΒΡΗΣ

Τα κανάλια παρουσιάζουν ήδη τα χειμερινά τους προγράμματα. Σίριαλ, δηλαδή, του... Φωσκόλου και γυμνά σόου.

Ολες οι τολμηρότητες όμως των καναλιών ωχριούν μπροστά στο πρόγραμμα "Μπράβο... ζούλα", που "παρουσιάζει" η κυβέρνηση για να μαζέψει από το λαό την πρόσθετη φορολογία του ενός τρισεκατομμυρίου. Σ' αυτό το πανάθλιο "σόου" όλοι οι φουκαράδες εμφανίζονται θεόγυμνοι, αφού η κυβέρνηση τούς έχει πάρει ως και το... βρακί!

Ασύστολες, λοιπόν, παραβιάσεις του Γιάννου στις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων και ταυτόχρονα προκλητικές παραβιάσεις τουρκικών πολεμικών σκαφών στο Αιγαίο. Τα τουρκικά "Εφ 16" φτάνουν πολλές φορές μέχρι τη Σκύρο, παρότι ο Ακης τα διώχνει μ' ένα... καλάμι, φωνάζοντας "Ξουτ, ξουτ, παλιόπουλα"!

Οι Τούρκοι συνεχίζουν το χαβά τους και ο Ακης αντιδρά δυναμικότερα, χρησιμοποιώντας τώρα... αεροζόλ με εντομοκτόνο. Προειδοποιεί δε τους Αμερικανούς ότι αν συνεχίσουν να πετούν τα τουρκικά αεροσκάφη στον ελληνικό εναέριο χώρο θα αρπάξει τη... σφεντόνα του και τότε "γαία πυρί μειχθήτω"!

- Τουρκικά πάνω απ' τη Λέρο,

Ακη, κάνουν ένα τόξο

- Μια στιγμή το... φλιτ να φέρω

να τους ρίξω να τα διώξω!

- Τουρκικά πάνω απ' τη Νάξο

κι από πάνω απ' το Κιάτο,

- Ε, το... "λάστιχο" θ' αρπάξω

να τα φέρω όλα κάτω!

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Η κυβέρνηση βγάζει στο "σφυρί" τα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, νέες μετοχές του ΟΤΕ και ξενοδοχεία του ΕΟΤ. Οι δημοσιογράφοι ρωτούν το Ρέππα τι συμβαίνει και εκείνος απαντά ήρεμα πως δε συμβαίνει τίποτε το ιδιαίτερο. "Απλώς - λέει - η κυβέρνηση άρχισε την εκτέλεση των... μεγάλων έργων που είχε υποσχεθεί"!

Στα μέσα του Δεκέμβρη κυκλοφορεί νέο χαρτονόμισμα το "εικοσαχίλιαρο", το οποίο έχει στη μια όψη τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και στην άλλη έναν μισθωτό, που ρίχνει... μούντζες και με τα δύο χέρια!

Το μεγάλο πατατράκ όμως γίνεται όταν μαθεύεται ότι φέτος δεν έχει Χριστούγεννα. "Γιατί, ρε, παιδιά;" ρωτούν όλοι. "Γιατί - εξηγούν κάποιοι ενημερωμένοι - ο Ιωσήφ και η Μαρία έμαθαν ότι θα γίνεται πλέον μεγάλη παρακράτηση φόρου σε όσους έχουν παιδιά και αποφάσισαν να μείνουν... άτεκνοι"!

Αν θες να βγούνε ψεύτικες ετούτες οι προβλέψεις,

σήκω και πάλεψελαέ, για να τις ανατρέψεις!

Βάλε καλά μες στο μυαλό και μέσα στο κεφάλι

πως για ν' αλλάξει κάποτε το μαύρο μας το χάλι,

θέλει αντίσταση γερή, ενότητα και πάλη!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Κείμενα: Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣΣκίτσα: Βασίλης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-09-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2016-11-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-05-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-01-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-01-18 00:00:00.0)
"Φτωχοί" δήλωσαν και το '93 οι εμποροβιομήχανοι! (1995-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ