Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ., στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΥΛΕΑ και του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ.

Ντίνα Μαυρουλέα

* * *

Προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Μαρίνας" Ηλιούπολης, 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας πατέρα και παππού ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ,της μάνας και γιαγιάς ΕΥΤΥΧΙΑΣ Κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ,που πρόσφεραν στο βωμό των αγωνιστικών "Πέτρινων χρόνων" του ΚΚΕ και του προοδευτικού κινήματος ό,τι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για ένα καλύτερο αύριο, για μια ανθρωπινότερη και δίκαιη κοινωνία. Καθώς και στη μνήμη του γαμπρού και θείουΝ. ΓΚΕΝΑ,στελέχους του ΚΚΕ και στη μνήμη του ΚΝίτη ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ - μονάκριβου γιου των συντρόφων μας Γόνης και Λάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο πριν από 2 χρόνια. Και στη μνήμη όλων των αγωνιστών - μαρτύρων και ηρώων του Κόμματος και του κινήματός μας.

Ελένη και Μπάμπης Γκολέμας

Τα παιδιά τους Μίλτος και Κώστας

* * *

Προσφέρω 50.000 δρχ. στην ιερή μνήμη του συγγενή και φίλου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΥΡΙΑΛΛΗ,πολιτικού μηχανικού από την ιστορική αρχαία Λίνδο της Ρόδου, ανώτερου στελέχους της ΕΠΟΝ και του ακαταπόνητου εκπαιδευτικού ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, λυκειάρχη της Καισαριανής, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για μια παιδεία ουσιαστική και σύγχρονη, προσιτή και ανοιχτή για όλα τα ελληνόπουλα, και προς τιμήν της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης (ορόσημου στην ιστορία της ανθρωπότητας) και των 80 χρόνων του ηρωικού και ακατάβλητου ΚΚΕ.

Η Α. Σ. - εκπαιδευτικός

* * *

Μέσω της ΝΕ Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών μας ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ και ΕΛΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ,του αδερφού μας ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, καθώς και στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ ΘΩΜΑ ΚΑΡΑΜΠΙΛΗ από την Αγία Παρασκευή Καλαμπάκας και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΤΕΛΛΑ από το χωριό Γεννέσι Τρικάλων, που σκοτώθηκαν στο Εμφύλιο και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ,επίσης από το Γεννέσι, ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε στη μάχη με Γερμανούς στην Πύλη Τρικάλων.

Οικογένεια Ευάγγελου Γεωργιάδη - Πυργετός Τρικάλων

* * *

Πριν από 6 μήνες έφυγε για πάντα ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ, κομμουνιστής και τακτικός αναγνώστης του "Ριζοσπάστη". Συμμετείχε σε κάθε μεγάλο και μικρό αγώνα του λαϊκού κινήματος από τα χρόνια της Κατοχής, ως το τέλος της ζωής του. Παρά τις αρνητικές εξελίξεις για το σοσιαλισμό στην περίοδο '89 - '92, παρέμεινε σταθερός υπερασπιστής και προπαγανδιστής των σοσιαλιστικών ιδανικών.

Στη μνήμη του, η κόρη του Νίκη Στρουμπούλη προσφέρει ακόμα 50.000 δρχ. (σύνολο 250.000 δρχ.), μέσω ΚΟΒ Παιανίας στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΛΙΑΤΗ,κομμουνιστή και αγωνιστή του λαϊκού κινήματος από τα φοιτητικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του. Καθώς και στη μνήμη των κουνιάδων μου ΟΘΩΝΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του κομμουνιστικού κινήματος, των συναγωνιστών, που έπεσαν πολεμώντας ενάντια στους κατακτητές και κατάγονταν από το Γαλάτσι, προσφέρω, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ιωάννα Γλέτου - Τολιάτη

* * *

λ36

Στη μνήμη των αδελφών μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΜΙΧΑΛΗ,με τους οποίους είμαστε μαζί στο Μακρονήσι, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΟΛΓΑΣ και ΖΗΣΗ,που μας στήριξαν σε όλη τη διαδρομή των φυλακών και της εξορίας, προσφέρω 50.000 δρχ. στην ΚΟ Σύρου για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Ανδρέας Γιαννίρης

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου μελών και στελεχών του ΚΚΕ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΩΡΓΗ και ΣΩΤΗΡΗ ΛΙΛΗ,οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και γλίτωσαν το εκτελεστικό απόσπασμα. ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΛΗ,ο οποίος στραγγαλίστηκε από ταγματασφαλίτες του Ναυπλίου το 1944. ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΛΗ,που τον δολοφόνησαν οι Χίτες της Μιδέας Αργολίδας έξω από το σπίτι του το 1945 και ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΙΛΗ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο από Εκτακτο Στρατοδικείο και εκτελέστηκε στο Γουδί το 1947, προσφέρω 10.000 δρχ, ως δεύτερη δόση, μέσω της ΚΟΒ Νέας Ιωνίας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Τάσος Λιλής

* * *

λ9

Στην αιώνια μνήμη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Λασηθίου Κρήτης ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗ, από το χωριό Κρούστα Λασηθίου, που δολοφονήθηκε το 1947 από παρακρατικούς με την ανοχή της εξουσίας, στα σφαγεία Ηρακλείου, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια πατριωτικών αγώνων του. Ας θυμούμαστε πάντοτε τον αγωνιστή και αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ, που αγωνίστηκε, πιστός στα ιδανικά του Κόμματος για την εθνική ανεξαρτησία, την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και την αληθινή δημοκρατία.

Μανόλης Τσιτσιρίδης

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 9 μήνες από το θάνατο της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΛΕΓΚΟΥΡΔΑ.

Στη μνήμη της, η κουνιάδα της Αγγελική Τάκου προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αγωνιστή Μακρονησιώτη ΓΙΩΡΓΗ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ,καθώς και στη μνήμη όλων των Μακρονησιωτών, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα του λαού, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Οι αδελφές του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ