Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Για το γόητρο και όχι μόνο

Ο Ολυμπιακός χωρίς ψηλούς υποδέχεται την ΑΕΚ στις 18.30

Ολυμπιακός και ΑΕΚ, στην παρούσα φάση, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Αν μάλιστα δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο στη συνέχεια, το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Από την άποψη αυτή, η σημερινή μεταξύ τους συνάντηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (18.45 ΑΝΤ1), έχει γενικότερο ενδιαφέρον και όχι μόνο συλλογικό.

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά είναι φαβορί για την τελική επικράτηση. Νίκησε στον αγώνα του πρώτου γύρου, παίζει στην έδρα του, θα έχει τη συμπαράσταση πάνω από 10.000 φίλων του, όμως... τα όποια πλεονεκτήματα εξασθενίζουν με την απουσία των τραυματιών Τάρλατς, Φασούλα, Νάκιτς. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, με τον Βίκτορ Αλεξάντερ σε ρόλο ρυθμιστή της εναέριας κυκλοφορίας και του τελικού αποτελέσματος. Επιπλέον, σε σύγκριση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πιο μονταρισμένη και ενισχυμένη με δύο νέα πρόσωπα, τον Τσακάλοφ και τον Αντερσον.

"Εμείς δεν καιγόμαστε τόσο πολύ για τη νίκη" δήλωσε ο Γ. Ιωαννίδης. Δεν έχει άδικο, έστω κι αν δε λέει την αλήθεια. Μετά τις τέσσερις ήττες του Α' γύρου, η πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα μάλλον είναι όνειρο άπιαστο για την ομάδα του, ενώ ο κίνδυνος κατρακύλας στην τέταρτη θέση είναι ανύπαρκτος μετά τις τάσεις αυτοκτονίας που επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα ΠΑΟΚ και Αρης.

Αν εξαιρέσει κανείς το γόητρο, τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό. Η ήττα δεν τον απομακρύνει από την κορυφή, πολύ περισσότερο που θα υποδεχτεί αργότερα τον δεύτερο Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Αντίθετα σε περίπτωση νίκης, η ομάδα το Ιβκοβιτς αποχτάει βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο. Αν επικρατήσει της ΑΕΚ ουσιαστικά χωρίς κλασικό σέντερ, θα κατέβει με άλλον αέρα στις 31 Ιανουαρίου στο Αλεξάνδρειο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ευχή όλων είναι να νικήσει η φιλία και ο καλύτερος. Αρκεί φυσικά να έχουν ξεχαστεί τα όσα συνέβησαν στα δύο τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Ο Ντ. Ιβκοβιτς είχε ακούσει ο ίδιος και η πατρίδα του ουκ ολίγα και μάλιστα από επωνύμους. Καλό είναι η όποια ρεβάνς να επιδιωχτεί εντός του αγωνιστικού χώρου και σε καθαρά αθλητικά πλαίσια. Ας γνωρίζουν οι οπαδοί, ότι η ήττα... πονάει περισσότερο από τις όποιες αντεγκλήσεις ή διαμαρτυρίες. Στο παλμαρέ των ομάδων συγκαταλέγονται κορυφαίοι παίκτες του αθλήματος, ικανοί να προσφέρουν θέαμα μοναδικό. Ακόμα και η μονομαχία Ζεβροσένκο, Τσακάλοφ, δυο παικτών που ήρθαν μαζί από τη Ρωσία, συγκατοικούσαν για μεγάλο διάστημα στην Αθήνα και συνεχίζουν να μοιράζονται τις ελεύθερες ώρες τους, μπορεί να δώσει μια διαφορετική νότα στη συνάντηση.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ