Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Στη μνήμη του ΜΙΛΤΙΑΔΗ και της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, αγωνιστών και πιστών οπαδών του ΚΚΕ ως την τελευταία στιγμή της ζωής τους, προσφέρω για τα 80χρονα του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", 5.000 δρχ.

Γ. Μ.

* * *

λ9

Ο αξέχαστος ανιψιός μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ,μαθητής του 4ου Λυκείου Χαλανδρίου, σκοτώθηκε στις 27 Δεκέμβρη 1990. Πέρασαν από τότε 7 χρόνια και είμαστε συνεχώς με μεγάλη στεναχώρια για τον άδικο χαμό του.

Στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κώστας και Ιουλία Τσιόδρα

* * *

λ9

Στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ, προσφέρω 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου για τα 80χρονα του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Βασίλης Κηρύκος

* * *

λ9

Στις 24 Δεκέμβρη 1997 άφησε την τελευταία της πνοή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.Στη διάρκεια του Εμφύλιου, πέρασε στη Βουλγαρία και αργότερα έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία.

Επαναπατρίστηκε το 1985 και ως το τέλος της ζωής της παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 25.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Τα παιδιά της, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της

* * *

λ9

Πέρασαν 3 χρόνια χωρίς το φίλο και σύντροφό μας ΗΡΑΚΛΗ ΚΕΣΙΔΗ,μέλος του ΚΚΕ από την Ποντοκερασιά Κιλκίς. Γεννήθηκε το 1914. Καταγόταν από τον Καύκασο. Μικρός ήρθε στην Ελλάδα. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ. Πιάστηκε αιχμάλωτος. Το Εκτακτο Στρατοδικείο των Σερρών τον καταδίκασε σε ισόβια. Πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, αλλά έμεινε πιστός στα ιδανικά του δίκαιου αγώνα του λαού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 18.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", το καθημερινό του σύντροφο.

Η γυναίκα του Χαρίκλεια Κεσίδου και τα παιδιά του

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΛΕΝΤΑΚΗ,μέλους του ΚΚΕ και αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, πρόσφεραν για τα 80χρονα του ΚΚΕ: Ο γιος του Λάμπρος Λεντάκης 5.000 δρχ. και ο Μακρονησιώτης εξάδερφός του Τάσος Δρυμής 5.000 δρχ. και στη μνήμη των Μακρονησιωτών, που έδωσαν τη ζωή τους, πιστοί στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΘΩΜΑΣ Γ. ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,συνταγματάρχης ε. α. Χωροφυλακής, στις 27 Γενάρη 1943, υπομοίραρχος και διοικητής της Υποδιοίκησης Χωροφυλακής Σιάτιστας, προσχώρησε με τη δύναμη των 15 ανδρών και τον οπλισμό τους, στους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Λονδίνου προέτρεπε τους Ελληνες αξιωματικούς να μιμηθούν το παράδειγμα του γενναίου αυτού αξιωματικού. Στις αρχές Μάρτη του 1943, πήρε μέρος στη μεγάλη μάχη του Φαρδύκαμπου και συντέλεσε και αυτός στην αιχμαλωσία του ιταλικού Τάγματος των Γρεβενών, 602 ανδρών, με τον οπλισμό τους.

Μετά την Απελευθέρωση, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και γύριζε από φυλακή σε φυλακή και από νησί σε νησί ως τις 2 Γενάρη 1967, που πέθανε σε ηλικία 61 χρόνων από τις κακουχίες.

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω 30.000 δρχ. στη μνήμη του και για τα 80 χρόνια του ηρωικού, ακατάβλητου, αταλάντευτου ΚΚΕ, παρόλο που το πέρασαν από φωτιά και σίδερο, χυδαίες, βρώμικες, συκοφαντικές και εμετικές κατηγορίες.

Ο αδελφός του Βενετσάνος Γ. Βενετσανόπουλος

* * *

λ9

Στη μνήμη των αγωνιστών που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους Γερμανούς και αργότερα στον Εμφύλιο: ΜΗΤΣΟΥ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ (φωτογραφία) από το Δάρα, του ΣΤΑΘΗ ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗ από το Κουρτάκι, του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ από το Κοντογώνι, του ΘΑΝΑΣΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ από την Πελεκανάβα, που πέθανε όμηρος σε γερμανικό στρατόπεδο, ΑΡΙΣΤ. ΚΑΡΒΕΛΑ από τη Ματαράγκα, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ και ΝΙΚΟΥ ΡΕΝΕΣΗ από το Χανζή, ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΙΩΤΗ από Πετρίτσι και ΘΑΝΑΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ από το Βλαχόπουλο, μια συντροφιά Μεσσηνίων συναγωνιστών τους από το Περιστέρι προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Ζωής, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ από το Κόκκινο Χωριό της Κρήτης, που πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων, πολέμησε τους Γερμανούς και μετά την Απελευθέρωση οι κυβερνήσεις της Δεξιάς τον εξόρισαν στο Λασίθι, στο Ηράκλειο και στα Χανιά από το 1947 ως το 1949. Αλλά και η δικτατορία τον φυλάκισε στη Σούδα και στα Χανιά.

Στη μνήμη του, ο γιος του Παντελής Τζομπανάκης πρόσφερε 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παιανίας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, η κόρη του πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Πριν από 45 μέρες, έπαψε να χτυπά η φλογερή καρδιά του ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ (Ντενεκογιάννη). Γεννήθηκε το 1908 στο χωριό Καπαρδία της Ανδρου. Ναυτικός στο επάγγελμα, πήρε μέρος στους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία. Στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και πολέμησε τους κατακτητές στο νησί του και στην Εύβοια. Συνέχισε τον αγώνα του και μετά την Απελευθέρωση, συμμετέχοντας στους λαϊκούς αγώνες.

Διαπαιδαγώγησε τα παιδιά και τα πολλά εγγόνια του στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Πάντα θα ζεις στη μνήμη μας σύζυγε, πατέρα, πατριώτη, αγωνιστή Γιάννη μας.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

Η σύζυγός του Μαρία Πανταζή


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ