Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 28 Γενάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από τη ζωή ο αγαπημένος μας και αξέχαστος πατέρας και σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ, αντιστασιακός, στέλεχος του ΚΚΕ, πιστός και αταλάντευτος στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 30.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, που είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού.

Η οικογένειά του

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗ ΓΑΛΥΦΑ,μέλους του ΚΚΕ ως το θάνατό του, ο Γιώργος Μπαζίγος πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Παλαιάς Κοκκινιάς - Καραβά, 50.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ, που πριν από 3 μήνες άφησε την τελευταία του πνοή. Και του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1948 στα Γρεβενά. Του ανιψιού μου ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,επίσης μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στο Μπίκοβικ το 1949. Των αγωνιστών, που πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες στην Πολωνία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ,ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ,ΑΘΑΝ. ΜΑΤΣΑΓΓΑ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΜΟΥΡΓΙΑΝΑΚΗ,ΘΩΜΑ ΤΖΟΜΑΚΑ,ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ,καθώς και στη μνήμη των φίλων μου που επαναπατρίστηκαν και πέθαναν στην Ελλάδα: ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗ,ΓΙΩΡΓΗ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΡΕΝΤΖΗ και ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΤΣΑΓΓΑ,προσφέρω 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Ιπποκράτη" Λάρισας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Χρήστος Κατσιούρας

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ, κομμουνιστή, η σύζυγός του Ρούλα Γιατράκου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ,παλαίμαχου αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ, αθλητή και δημοσιογράφου του "Ριζοσπάστη" και της "Αθλητικής Ηχούς", που πέθανε το 1979, πρόσφεραν στην ΚΟ Ναυτεργατών για τα 80χρονα του ΚΚΕ ο αδελφός του Τάκης Βελισσαράτος 10.000 δρχ. και ο κουμπάρος του Αντώνης Μαλλης 5.000 δρχ.

* * *

λ36

Στη μνήμη του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΠΕΣΙΟΥ από την Καρίτσα Ιωαννίνων, μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, πριν από 42 χρόνια. Των αδελφών μας ΙΟΥΛΙΑΣ και ΑΛΚΗ ΖΩΤΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Των ΣΠΥΡΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΓΚΑ από την Καρίτσα, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν, και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οικογένεια Ανθούλας και Νίκου Σερετούλη

* * *

λ18

Ο Ευάγγελος Κουκουρίγκος πρόσφερε για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ 10.000 δρχ., στη μνήμη της μητέρας του ΜΑΝΤΙΝΙΩΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΓΚΟΥ,του αδελφού του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΙΓΚΟΥ,του εξαδέλφου του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΟΥ και των συγχωριανών του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΤΣΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΒΑΪΤΣΑΣ ΚΛΗΔΑΚΗ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΥΛΟΥ, η σύζυγός του Χριστίνα Τσούλου πρόσφερε για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ 5.000 δρχ.

* * *

18

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ.Αντώνης Νικολάου - Θήσβη Βοιωτίας

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΣΚΥΝΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Νίκος Παδέλας, πρόεδρος του Παραρτήματος Σεπολίων - Θυμαρακίων της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 5.000 δρχ., στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

* * *

λ18

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ,ο οποίος σκοτώθηκε το 1948. Και ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,που σκοτώθηκε το 1949, ο αντιστασιακός Νίκος Παναγόπουλος προσφέρει 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κυπριάδου - Πατησίων, για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στα τέλη Γενάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, συγγραφέα και δημοσιογράφου.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Δέσποινα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κυπριάδου - Πατησίων, 20.000 δρχ. ως δεύτερη δόση για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΗ συμβολαιογράφου και των ΓΙΩΡΓΗ ΠΕΤΡΟΥ,ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,ΓΙΩΡΓΗ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗ,ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ και ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΕΠΕΣΗ,προσφέρω ως δεύτερη δόση 100.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνα και καλώ τους συντρόφους και φίλους να εντείνουν τη δουλιά τους, για να ξεπεράσουμε το πλάνο, για ένα ΚΚΕ ταξικό και δυνατό.

Νίκος Σγουμπόπουλος

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 9 μηνών από το θάνατο του αγωνιστή ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΣΗ,μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Παρασκευή Μανούση και η κόρη του Βασιλική Τοπαλίδου προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Πάνω Πόλης, 15.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΡΕ,η γυναίκα του Γεωργία, τα παιδιά του Λευτέρης και Τούλα και τα εγγόνια του Νίκος, Στάθης και Γεωργία προσφέρουν 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελόκηπων για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 19 Γενάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε ο αγαπημένος μας ΔΗΜ. ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ,δάσκαλος. Ο θάνατός του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, στους φίλους και συντρόφους του. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστός στα ιδανικά της, απολύθηκε από τη δουλιά του και διώχτηκε, μετά την Απελευθέρωση. Υπήρξε δραστήριο μέλος της Ενωσης Απολυθέντων Υπαλλήλων Ελλάδας και του Παραρτήματος Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ. Ηταν πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες.

Το χρονιάτικο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή, 18 Γενάρη στις 11.00 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου στο Β Νεκροταφείο Αθήνας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, 40.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης και 10.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Αλίκη Διακουμή

Τα παιδιά του Γιώργος, Εφη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ